Ongeslagen reeks Spakenburg ten einde na thuisnederlaag: 'Ik ben hier doodziek van'

© RTV Utrecht
Bunschoten-Spakenburg - Spakenburg was zeven wedstrijden op rij ongeslagen, in de competitie en de KNVB Beker, maar Scheveningen heeft een einde gemaakt aan die reeks. In de tweede divisie werd het 0-1 voor de bezoekers uit Scheveningen.
Een korte samenvatting van Spakenburg - Scheveningen, door Mark Kloostra
In een weinig spectaculaire eerste helft was de goal van Tim Peters een hoogtepunt. Na bijna 25 minuten was het de oud-speler van IJsselmeervogels die voor de 0-1 tekende namens Scheveningen, nadat een poging van Lex Immers gered werd door Alessandro Damen. Wimilio Vink had de kans om de Blauwen op 1-1 te zetten, maar hij schoot wild naast.
Vlak voor rust vloog de vlam in de pan bij een opstootje, maar gescoord werd er niet meer voor rust. Ook in de tweede helft bleef een doelpunt uit. Masies Artien kopte kort na rust nipt over voor Spakenburg en vlak voor tijd kreeg invaller Robin Eindhoven nog een grote mogelijkheid. Zijn lob werd echter gekeerd door de Scheveningen-goalie.
Spakenburg kreeg nog vijf minuten extra tijd, maar ook daarin ging alles mis en daardoor stapten de cupfighters van trainer Chris de Graaf met een nederlaag van het veld op de Westmaat. Met 35 punten blijven de Blauwen wel in de middenmoot staan. Het gat met Scheveningen wordt nu verkleind tot 7 punten.

Traag en laks

"Het was een dramatische wedstrijd. Meer heb ik er eigenlijk niet over te zeggen", sprak Spakenburg-trainer Chris de Graaf na afloop. "We eigenlijk maar één kans gecrëerd. Het was traag en laks."
Chris de Graaf (trainer Spakenburg): 'Ben hier doodziek van'
Hero van Lopik sluit zich bij zijn oefenmeester aan. "Het was niet best. We wilden deze wedstrijd gewoon vol gas geven maar we startte al veel te slap. Daardoor liepen we de hele tijd achter de feiten aan."
"Het zat er niet in vandaag", zei Van Lopik. Over het spel van tegenstander Scheveningen was hij niet te spreken. "Het zijn allemaal vervelende gasten, die ver inzakken, tijdrekken. Dat is geen voetbal. Ik zou er zelf voor geen goud willen voetballen, al betalen ze drie keer mijn contract."
De Graaf noemde het duel een verschrikking. "Het is echt naar niks kijken", aldus de oefenmeester. "Het was in balbezit ook supermatig. We hebben ook heel matig getraind. Als je naar de bovenste plekken wil dan kan dit niet. Je moet elke week 100 procent inzet leveren, ik ben er doodziek van. Verliezen is al erg, maar de manier waarop..."
Hero van Lopik: 'Dit was een gebrek aan inzet'

Spakenburg - Scheveningen (Tweede divisie)

24' Tim Peters (0-1)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.