IJsselmeervogels hard onderuit bij Katwijk: 'Confronterende nederlaag'

© Orange Pictures
Bunschoten-Spakenburg - IJsselmeervogels heeft een harde nederlaag geleden op bezoek bij Katwijk. Aan de kust stapten de Vogels met een 4-0 nederlaag van de veld tegen de nieuwe koploper van de tweede divisie, waardoor ze nog altijd op een nacompetitieplek staan.
Een korte samenvatting van Katwijk - IJsselmeervogels, door Menno Schilde
Onder grote publieke belangstelling speelden Katwijk en IJsselmeervogels hun wedstrijd op De Krom. De eerste grote kans was voor Katwijk en die oranje storm bleef razen in de eerste helft. IJsselmeervogels hield 35 minuten stand, maar toen opende Robin Schulte de score namens de thuisploeg: 1-0.
Na rust liep Katwijk via Mukhtar Suleiman en invallers Killian van Mil en Ahmed El Azzouti uit naar een 4-0 overwinning op de Rooien. "We laten elkaar verschrikkelijk in de steek in de tweede helft", analyseert trainer Gert Jan Karsten. "Na een uur zijn wij gewoon moe, en zij niet."
Gert Jan Karsten: "Confronterende nederlaag"
In de tweede helft vallen we uit elkaar en is het los zand. Dan laten we elkaar in de steek. Dat is zonde.
Daniël van Son, speler IJsselmeervogels
"Je ziet het in de persoonlijke fouten, dat gebeurt in de vermoeidheid. Dan loop je uit de linies en verlies je de tweede bal. Dan kom je niet meer compact en kan je niets meer compenseren. Dan ziet het er de laatste twintig minuten heel slecht uit. Dat was vorige week ook al, maar dan win je met 1-0. Dus dit komt niet uit de lucht vallen. Dit is het probleem waar wij mee zitten", aldus Karsten, die ook boos was op de scheidsrechter.
"Schrikken? We zitten er met zijn allen in, en we gaan er keihard aan werken en eruit komen", blijft hij hoopvol. "Maar Katwijk is een paar jaar verder dan wij, in alles. Het is voor ons een kwestie van de rug rechten. En als je na een 4-0 nederlaag bij Katwijk niet realistisch bent, klopt het ook niet."
Daniël van Son: "We moeten weer helemaal op nul beginnen"
Daniël van Son vond het jammer dat het uiteindelijk een 4-0 nederlaag werd. "Als je de eerste helft ziet, staat het qua organisatie goed. Maar als je met 0-0 gaat rusten, is veel mogelijk. Nu krijg je een ongelukkige goal tegen voor rust, maar is nog niet veel aan de hand. Maar in de tweede helft vallen we uit elkaar en is het los zand. Dan laten we elkaar in de steek. Dat is zonde. Daar baal ik het meest van."

Katwijk - IJsselmeervogels (Tweede divisie)

35' Robin Schulte (1-0)
49' Mukhtar Suleiman (2-0)
78' Killian van Mil (3-0)
82' Ahmed El Azzouti (4-0)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.