Kampong verliest door late strafschop, zege voor Hoogland

Kampong - Nuenen
Kampong - Nuenen © Orange Pictures
Provincie Utrecht - Kampong heeft in de vierde divisie op eigen veld met 1-0 verloren van Nuenen. In diezelfde competitie ging Hoogland er bij Unitas'30 er met een 2-1 zege vandoor.
Verslaggever Bert Kous over de nederlaag van Kampong
De treffer bij Kampong – Nuenen viel drie minuten voor tijd. De bezoekers kregen een strafschop. Ed Craenen maakte voor Nuenen vanaf elf meter de 0-1.
Hoogland had na iets meer dan 20 minuten voetballen al de 2-0 voorsprong te pakken tegen Unitas'30. Justin de Vos en Twan Nieboer hadden voor de treffers gezorgd. In de 34e minuut kwam de 1-2 eindstand al op het scorebord via Unitas'30-speler Tobias Ernst.

Ranglijst

Kampong ziet door de zege koploper Meerssen uitlopen. De Utrechters hebben 40 punten, Meerssen heeft er 45. Hoogland staat met 28 punten op de elfde plek.

Duel verdiende geen winnaar

Daan Groot Zwaaftink in gesprek met verslaggever Bert Kous
"Wij hebben het ook niet verdiend op de laatste tien minuten na. Tuurlijk hadden we meer de bal en probeerden we er voetballend meer doorheen te komen. Maar zij hadden ook geen recht op een goal", aldus trainer Frank Bruijnis van Kampong.
Speler Daan Groot Zwaaftink baalde flink van de nederlaag. "Het is zuur dat je hem zo laat tegen krijgt", aldus de 39-jarigve voetballer. "We speelden vol voor de winst. Dat is goed. Dan weet je dat je wat kwetsbaarder wordt maar je mag hem zo niet weggeven. Die gasten zijn denk ik maar twee keer over de middenlijn geweest."
"Wij zeiden op de bank ook al dat het ons niet leuk leek om de spits van Nuenen te zijn. Wij spelen voor ons plezier", aldus Zwaaftink. "Normaal voetballen wij er aardig doorheen en krijgen we kans op kans. Maar nu viel die niet. Zolang het uitblijft gaan zij alleen maar verder achteruit lopen en dan krijg je zo'n wedstrijd."
Frank Bruijnis (coach Kampong): 'Wij hadden ook geen recht op de winst'

Kampong – Nuenen: 0-1

87' Ed Craenen (0-1, penalty)

Unitas'30 – Hoogland: 1-2

16' Justin de Vos (0-1)
21' Twan Nieboer (0-2)
34' Tobias Ernst (1-2)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.