Laurien Leurink zet punt achter interlandloopbaan

Laurien Leurink
Laurien Leurink © Orange Pictures
Bilthoven - Hockeyster Laurien Leurink zal niet meer uitkomen voor Oranje. De middenvelder van het Bilthovense SCHC wil meer tijd voor haar maatschappelijke loopbaan en haar sociale leven. Leurink speelde 133 interlands.
In die 133 wedstrijden voor Oranje scoorde de 28-jarige Leurink 29 doelpunten en gaf 43 assists. Niemand van de huidige Oranje-selectie gaf er meer. Hoogtepunt in haar interlandloopbaan was het veroveren van olympisch goud in 2016 in Rio de Janeiro. Verder werd ze drie keer Europees kampioen en twee keer wereldkampioen.
"Ik heb er lang over getwijfeld, want zoiets moois als een carrière in Oranje komt natuurlijk nooit meer terug. Maar ik merk dat mijn prioriteiten aan het verschuiven zijn. Na jaren van opofferingen voel ik dat de tijd is aangebroken voor de volgende stap in mijn leven", zegt Leurink tegen de NOS.
De Utrechtse Leurink, die haar loopbaan begon bij Kampong, stapte in 2015 over naar Laren. In dat jaar debuteerde de ook in Oranje. Na drie jaar Laren stapte ze in 2018 over naar SCHC.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.