Live op Radio M: Het restant van een topper en twee regionale derby's

Beeld uit de derby Hoogland - Kampong, eerder dit seizoen op sportpark Langenoord
Beeld uit de derby Hoogland - Kampong, eerder dit seizoen op sportpark Langenoord © Hoogland - Kampong op sportpark Langenoord
Provincie Utrecht - In de 3e divisie B worden vanmiddag de laatste 77 minuten van de op 19 februari gestaakte topper tussen Hercules en ADO'20 ingehaald. Een trede lager treffen provinciegenoten Kampong en Hoogland elkaar. Ook in de hoofdklasse hockey vanmiddag een heuse derby: Schaerweijde - Kampong.
De topper tussen Hercules en ADO'20 duurde vorige maand welgeteld dertien minuten. Toen raakte ADO-speler Sem Kroon zwaar geblesseerd, waarna de spelers van de koploper uit Heemskerk te aangeslagen waren om door te spelen. Het duel werd gestaakt met 1-0 stand voor Hercules en wordt vanmiddag uitgespeeld.
Het uitgangspunt voor Hercules is hetzelfde als vorige maand. De Utrechters willen derde eindigen achter ADO'20 en VVSB, die een fikse voorsprong hebben. Als nummer drie mag Hercules normaal gesproken meedoen aan de play-offs om promotie naar de 2e divisie. Voor ADO'20 geldt dat een zege op Hercules de voorsprong van 5 punten op nummer 2 VVSB in tact houdt en mogelijk zelfs vergroot.
Hercules is de laatste weken wel wat ingelopen op ADO'20 en VVSB, en komt bij winst om 8 punten van de koploper. Met nog negen duels voor de boeg is dat gat niet onoverbrugbaar, maar dan hebben de Utrechters wel een paar wondertjes nodig.
Doelman Fons Mulder, die afgelopen zondag geblesseerd uitviel, is er gewoon bij. Oussama Lahri en Jordi Paulina zijn ook inzetbaar. Steff van Rooijen is een twijfelgeval, Pepijn Vonk en Valentijn Beck ontbreken nog altijd.

Kampong treft streekgenoot in vorm

Kampong deed afgelopen zondag slechte zaken in de race om de titel in de 4e divisie B door met 1-0 te verliezen van Nuenen. De achterstand op koploper Meerssen liep daardoor op tot 5 punten. Nieuw puntenverlies kunnen de Utrechters zich niet veroorloven. Maar streekgenoot Hoogland steekt de laatste weken juist in een prima vorm.
Streekgenoot Hoogland heeft uit de laatste vier duels 10 punten gehaald en heeft inmiddels een marge van 5 punten richting de degradatiezone. De mannen van Dick Kooijman is er vanmiddag alles aan gelegen om die goede reeks voort te zetten.
Eerder dit seizoen eindigde Hoogland - Kampong in 0-0.
Bij Kampong ontbreken doelman Job Peeters en verdediger Robin Boots. Hoogland mist nog altijd de aan zijn knie geopereerde Oskar van Logtestijn. Ook Rochdi Hathot en Tarik el Khoulati zijn er niet bij. Kiyjani Hugo keert terug in de selectie.

Ongelijke strijd

In de hockeyhoofdklasse lijkt de derby tussen Schaerweijde en Kampong een ongelijke strijd. De krachtsverschillen tussen de top en de staart van de hoofdklasse zijn erg groot, getuige ook de 12-0 zege van Kampong onlangs tegen de andere streekgenoot en hekkensluiter Voordaan.
Het Zeister Schaerweijde speelde afgelopen weekend 1-1 tegen datzelfde Voordaan en lijkt zich op te mogen maken voor play-offs om lijfsbehoud. Kampong is koploper. Het verloor dit seizoen nog geen wedstrijd en dat zal normaal gesproken vandaag zo blijven. De ontmoeting in Utrecht eindigde in september in een 2-0 zege voor de Utrechters.

Alle drie de duels zijn vanmiddag live te volgen in Namen & Rugnummers op Radio M Utrecht. Hercules - ADO'20 begint om 14.00 uur, bij Kampong - Hoogland wordt een half uur later afgetrapt.

Om 14.45 gaat de bal rollen in de Kuil, bij Schaerweijde - Kampong

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.