Eemdijk wint topper en kan platte kar voorzichtig gaan afstoffen: 'Geven we niet meer weg'

Genemuiden - Eemdijk
Genemuiden - Eemdijk © RTV Utrecht
Bunschoten-Spakenburg - Eemdijk heeft goede zaken gedaan in de titelstrijd van de vierde divisie B. De koploper van de competitie wist het uitduel tegen nummer twee Genemuiden met 4-3 te winnen.
Verslaggever Robert Claus over de titelkoers van Eemdijk
In de topper in de vierde divisie kon Eemdijk voor een 'vorentscheidung' zorgen in de strijd om het kampioenschap. Bij winst kon de ploeg van trainer Willem Romp de voorsprong op nummer twee Genemuiden uitbreiden tot liefst 13 punten, met nog acht wedstrijden voor de boeg.
De wedstrijd begon uitstekend voor de Diekers, die via Argjend Selimi op een 0-1 voorsprong kwamen in Genemuiden. Met een hard schot zette hij zijn ploeg op voorsprong. Genemuiden deed echter niet onder voor Eemdijk en tekende een kwartier later voor de 1-1 na een schuiver van Osama Ben Kaddour.
Argjend Selimi: 'Dit gaan we niet meer weggeven'
Eemdijk ging wel met een voorsprong de rust in, want Franslyn Nsingi scoorde op slag van rust de 1-2 op aangeven van Jeffrey van den Dikkenberg. Het betekende voor Nsingi zijn veertiende goal van het seizoen. Na rust maakte Selimi met zijn tweede van de dag de 1-3. Opnieuw schoot hij hem in de kruising.
Nadat Martijn Eenkhoorn de 2-3 had gemaakt zorgde Jesper van Dalen namens Eemdijk voor de 2-4. Het werd in het slot nog even spannend doordat Yoran Popovic de 3-4 wist te maken, maar Eemdijk ging er met de zege vandoor.

Ranglijst

Eemdijk gaat in de vierde divisie B met 53 punten aan kop. Genemuiden is de nummer twee met dertien punten minder. DHSC uit Utrecht is met 39 punten de nummer drie.

Derde divisie lonkt...

"Ik denk dat we het feest al kunnen gaan regelen. Dit geven we niet meer weg", zegt smaakmaker Argjend Selimi. "Vooral zo vroeg in het seizoen... We kunnen bijna inplannen wanneer."
Met twee schitterende treffers drukte Selimi zijn stempel op de zege. "Ik hoorde al de naam van Idrissi, maar naar binnen en de verre hoek... Dat is zoals Arjen Robben. Mijn tweede was mooier. Die ging nog via de lat en de paal, ik moet die nog even terugkijken. Eigenlijk was het ook klaar toen."
Eemdijk-trainer Willem Romp in gesprek met verslaggever Robert Claus
Trainer Willem Romp zag dat zijn ploeg het nog spannend maakte, maar is al bij al erg tevreden. "Vooral dat we de punten over de streep trekken in een heel belangrijke fase van het seizoen", zegt hij. "Je staat nu 13 punten voor... Als je dit nog weggeeft, dan moeten er heel rare dingen gebeurd zijn. Vier keer winnen, dan moeten zij nog alles winnen. Dat wordt heel moeilijk voor Genemuiden."
Jan-Pieter Hartog is er ook van overtuigd dat de promotie eraan zit te komen. "Ik geloof er nu wel in dat wij de derde divisie in gaan, zeker weten", lacht hij. Mogelijk treft Eemdijk dan IJsselmeervogels, dat strijdt tegen degradatie uit de tweede divisie. "Ik hoop voor de Rooien dat we ze niet tegenkomen. Voor ons is dat mooi, maar voor hun niet."
Jan-Pieter Hartog: 'We gaan kampioen worden'

Genemuiden - Eemdijk: 3-4

15' Argjend Selimi (0-1)
28' Osama Ben Kaddour (1-1)
44' Franslyn Nsingi (1-2)
58' Argjend Selimi (1-3)
62' Martijn Eenkhoorn (2-3)
84' Jesper van Dalen (2-4)
89' Yoran Popovic (3-4)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.