DHSC verzuimt tweede plek te veroveren: 'Ligt aan een stukje instelling'

© RTV Utrecht
Utrecht - DHSC kon zaterdag de tweede plek veroveren in de vierde divisie B, maar dit is de Utrechters niet gelukt. Op bezoek bij CSV Apeldoorn verloor DHSC met 2-0.
Verslaggever Arnold Schenk over de nederlaag van DHSC
Na 24 minuten voetballen had Apeldoorn al de eindstand op het scorebord gezet. Na 5 minuten maakte Delano Grootenhuis de 1-0, in minuut 24 tekende Cem Köse voor de 2-0.
"De eerste helft was niet best. De intensiteit lag te laag en de inzet was er totaal niet vandaag", blikt trainer Tarik Divarci terug op de wedstrijd. "Als je 1-0 en 2-0 achterkomt moet je de mouwen opstropen en 200% geven. Dat doen we ook en creëren we wat kansen, worden we gevaarlijker en dan kan het wel opeens. Maar we scoren niet, ongelukkig."
DHSC-coach Tarik Divarci: 'Eerste helft was de intensiteit te laag'
"CSV was de betere ploeg, ook door veel arbeid te leveren. We hebben geluk dat het nog 2-0 is gebleven bij rust. Na rust geef je meer tegenstand", zag hij. "Je moet ook geluk hebben, maar dat dwing je ook af. Dat hebben we niet gedaan. We hebben verloren en volgende week weer er tegenaan."
Een dip, noemt Divarci het. "We trainen goed, maar op zaterdag moet je er staan. Helaas hebben we het in de eerste helft weggegeven", laat hij weten. Volgende week wacht de nummer vier voor DHSC. "Swift wordt weer een heel belangrijke wedstrijd, maar ook weer heel moeilijk."

Ranglijst

Door de nederlaag blijft DHSC de nummer drie van de vierde divisie B. De Utrechters hebben één punt achterstand op nummer twee Genemuiden. Die ploeg verloor zaterdag met 4-3 van koploper Eemdijk.
Doelman Niels Willemse: "Een kansloze middag"
DHSC-doelman Niels Willemse baalt als een stekker van de nederlaag. "We staan gewoon te slapen en doen maar wat. Als je dan 2-0 achter staat, wordt het een lastig verhaal", vertelt hij.
"Het was een kansloze middag", aldus Willemse. "Je bent blij dat het 2-0 is bij rust, dat klinkt raar, maar dan kan je nog wel wat rechtzetten. We raakten nog wel de paal, maar voor de rest hebben we niets gecreëerd. Dat gif hadden we beter vanaf minuut 1 kunnen doen. Dat ligt ook aan een stukje instelling."

CSV Apeldoorn - DHSC: 2-0

5' Delano Grootenhuis (1-0)
24' Cem Köse (2-0)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.