Rondje door de zalen: Dalto klaar voor kruisfinales, Houten en VV Utrecht blijven aan kop

© Fotostudio Red Green Blue
Provincie Utrecht - RTV Utrecht neemt u mee in een rondje door de zalen en zwembaden van de zaterdagavondsport. Waar diverse teams strijden om de hoofdprijzen.

Zaalkorfbal, League 2:

Dalto - Oost Arnhem: 18 - 13
Door de zege in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie stelde Dalto uit Driebergen-Zeist de koppositie veilig in de Korfbal League 2. Volgende week gaan de kruisfinales van start met de top-4 van de eindstand.
Dalto speelt een best-of-three tegen TOP uit Sassenheim op 25 maart, 1 april en eventueel 4 april. De andere halve finale gaat tussen HKC (Hardinxveld-Giessendam) en DSC (Eindhoven). De winnaars van de kruisfinales treffen elkaar in de finale om de titel en directe promotie naar de Korfbal League.

Handbal, eredivisie mannen:

The Dome/Houten - Hellas: 34 - 23
Handbal Houten blijft door de zege aan kop in de eredivisie, met 39 punten uit 22 wedstrijden. De voorsprong op nummer twee Quintus, dat gelijkspeelde tegen DFS Arnhem, is gegroeid naar drie punten.

Volleybal, kampioenspoule eredivisie vrouwen:

Booleans/VV Utrecht - Zwolle: 3 - 1 (29-27, 19-25, 25-21, 25-15)
Door de overwinning is VV Utrecht nog altijd koploper in de kampioenspoule van de eredivisie. De vrouwen hebben 15 punten uit 5 duels. Sneek (13 punten) is tweede en Apollo 8 (12 punten) derde in de groep.

Waterpolo, eredivisie mannen:

ZVL-1886 - UZSC: 11 - 10
De Ham - ZPC Amersfoort: 9 - 20
GZC DONK - De Linge/PCG: 21 - 3
UZSC blijft vijfde in de stand, maar ziet door de nederlaag wel ZVL-1886 op gelijke hoogte komen met 31 punten. De Utrechtse ploeg heeft nog wel een wedstrijd tegoed.
ZPC Amersfoort is negende in de eredivisie met 23 punten uit 19 wedstrijden. Het Leerdamse De Linge/PCG is nog altijd puntloos en hekkensluiter.

Volleybal, verliezerspoule eredivisie mannen:

VoCASA - Taurus: 3 - 0 (25-23, 25-20, 25-14)
Taurus is vijfde en laatste in de stand van de verliezerspoule. Na vier wedstrijden hebben de Houtenaren 3 punten. Het verschil met VCN, dat vierde staat, is slechts 1 punt. Taurus heeft eerder aangegeven zich voor volgend seizoen terug te trekken uit de eredivisie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.