Kipkerrie of virus? Hotel Woudschoten gaat net als KNVB uit van virusinfectie bij Oranjespelers

© ANP
Zeist - Is het een virus? Of was het de kipkerrie? Het staat nog niet vast waardoor vijf spelers van het Nederlands elftal vandaag naar huis zijn gegaan. De KNVB en Hotel Woudschoten in Zeist gaan uit van een virus. Volgens de Telegraaf zijn de spelers geveld door een voedselinfectie, opgelopen in het hotel in Zeist.
In en rond de selectie van het Nederlands elftal heerst volgens De Telegraaf de overtuiging dat Sven Botman, Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Joey Veerman en Bart Verbruggen ziek zijn geworden door de kipkerrie van het woensdagdiner. In een persbericht maakt de KNVB melding van een virusinfectie, maar volgens betrokkenen in de krant is zo goed als zeker sprake van een voedselinfectie.

Reactie Woudschoten

Directeur Hans van Pelt van Hotel Woudschoten in Zeist gaat net als de KNVB uit van een virusinfectie: "Alle pijlen wijzen daar op". Hij kan zich ook absoluut niet vinden in de opmerking van de Telegraaf dat de spelers van het Nederlands elftal al langer zouden klagen over het eten in hotel Woudschoten. "Dat is voor mij helemaal nieuw", zegt hij.
Direct na het avondmaal gisteren kreeg een aantal spelers last van zijn maag. De volgende ochtend waren Botman, Gakpo, De Ligt, Veerman en Verbruggen nog zo aan het overgeven dat hun meespelen tegen Frankrijk (vrijdag) en Gibraltar (maandag) onmogelijk bleek. Zij werden door bondscoach Ronald Koeman naar huis gestuurd.

Geen flauw idee

Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk zegt geen flauw idee te hebben wat de oorzaak is, maar kan zich niet voorstellen dat het aan het eten lag. Hij heeft zelf ook de kipkerrie gegeten, zei hij op de persconferentie. "En het was heerlijk."
Bondscoach Ronald Koeman houdt ook vast aan de lezing van de KNVB en zegt dat er dinsdag al stafleden ziek waren. "Dat het gerecht de boosdoener is, klopt niet", zei Koeman. Verder denkt de bondscoach dat speculeren over de oorzaak "geen zin heeft" en dat hij vooral baalt van de plotselinge afwezigheid van de vijf.
Koeman heeft de vijf spelers die zijn afgehaakt nog niet afgeschreven voor de thuiswedstrijd van maandag tegen Gibraltar. Mogelijk kunnen sommigen komend weekend weer aanhaken bij de selectie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.