Live op Radio M: De Veenendaalse derby en de degradatiestrijd van IJsselmeervogels

© Website GVVV
Provincie Utrecht - In Veenendaal staat vanmiddag voor de tweede keer dit seizoen de derby tussen DOVO en GVVV op het programma. Uiteraard is dat duel live te volgen in Namen & Rugnummers op Radio M Utrecht. Verder zijn we bij IJsselmeervogels - Koninklijke HFC, Sportlust'46 - SteDoCo en in de ereklasse rugby bij RC Eemland tegen The Dukes.
Koploper GVVV gaat vanmiddag in de derde divisie op bezoek bij buurman en aartsrivaal DOVO, dat achtste staat. Het is de 58e keer dat de Veense derby op het programma staat. DOVO won 26 keer, GVVV boekte 18 zeges. Een van die zeges was eerder dit seizoen aan de blauwe zijde van Panhuis: 3-1.
GVVV moet winnen om de eerste plaats vast te houden en minimaal als medekoploper aan de topper tegen ACV van volgende week te beginnen. De ploeg van Gery Vink is al acht duels ongeslagen. Van die acht wedstrijden won GVVV er vijf, de andere drie ontmoetingen eindigden in 0-0. Volgens die statistieken wint GVVV dus vanmiddag als er gescoord wordt.

Uit vorm

DOVO, dat dankzij het veroveren van de eerste periodetitel al zeker is van play-offs om promotie, is niet bepaald in topvorm. De afgelopen drie duels gingen alle verloren. Voor de mannen van Florian Wolf staat de rest van de competitie eigenlijk in het teken van voorbereiden op de play-offs. Daarbij zou een zege op buurman en favoriet GVVV goed zijn voor het zelfvertrouwen.
GVVV-trainer Gery Vink kan beschikken over een complete selectie. Ook Taoufik Adnane en Danny de Leeuw zijn er na langdurig blessureleed weer bij. Dat betekent dat er zelfs fitte GVVV-ers op de tribune moeten plaatsnemen. Ook DOVO-trainer Flroian Wolf heeft de volledige selectie tot zijn beschikking.

Schotloos zonder Bendadi

In diezelfde derde divisie dreigt Sportlust'46 af te haken in de titelrace. De Woerdenaren zijn afgezakt naar de vijfde plaats, en hebben sinds het geblesseerd uitvallen van Mo Bendadi in de met 6-0 verloren wedstrijd tegen GVVV niet meer gescoord.
Bendadi ontbreekt ook vanmiddag, in de thuiswedstrijd tegen nummer 4 SteDoCo. Joost Screever en Ahmed el Mahdi zijn evenmin beschikbaar voor trainer Jochem Twisker. Sportlust won eerder dit seizoen de uitwedstrijd tegen SteDoCo met 3-2.

Alleen winst telt

Een treetje hoger ontvangt IJsselmeervogels Koninklijke HFC. De Vogels zijn, ook door ongunstige uitslagen op andere velden, nog verder in de degradatiezorgen geraakt. Het gat met de 'veilige' 14e plaats is met nog negen duels te gaan 8 punten. Winst tegen Koninklijke HFC is een absolute vereiste.
(lees verder onder de foto)
Wessel Boer speelt tegen zijn oude club
Wessel Boer speelt tegen zijn oude club © Orange Pictures
Van de tien eerdere ontmoetingen tussen beide ploegen eindigde er geen één in een gelijkspel. HFC won zes keer, IJsselmeervogels boekte vier zeges. Op de Westmaat is de score 2-2. De ontmoeting in Haarlem eerder dit seizoen ging voor de Vogels met 2-0 verloren.
Voor Wessel Boer, Khalid Tadmine, Kevin Sterling en Daniel van Son is het duel een weerzien met hun oude club. HFC-er Gerry Vlak speelde één seizoen voor de Vogels. Mo el Haddouti en Pim ten Have zijn geblesseerd. Bradley Martis, die wel in de voorlopige selectie van Curaçao zat maar niet is opgeroepen, kan wel meedoen.

Jagen op landstitel

De rugbyers van RC Eemland zijn inmiddels vier duels onderweg in hun jacht op de eerste landstitel in het bestaan van de club. De Amersfoorters staan tweede in de kampioenspoule, die bestaat uit zes ploegen. The Dukes uit Den Bosch, tegenstander van vanmiddag, zijn vijfde.
RC Eemland won drie van de vier gespeelde duels, The Dukes boekte pas één zege. In december speelden beide ploegen tegen elkaar in de najaarscompetitie. In Den Bosch won Eemland toen met 26-17.
Bij Eemland speelt onder meer Hugo Langelaan, die vorige week in de gewonnen interland tegen Duitsland afzwaaide als international.

Namen & Rugnumemrs begint vanmiddag om 14.00 uur en wordt gepresenteerd door Pieter Tammens. De Veenendaalse derby DOVO-GVVV begint om 14.30 uur, bij de andere drie duels die wij live volgen wordt om 15.00 uur afgetrapt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.