Live op Radio M: Schaerweijde moet stunt goed vervolg geven, en de opmars van Hoogland

© Orange Pictures
Provincie Utrecht - In Namen & Rugnummers vanmiddag live verslag van tophockey en topamateurvoetbal. In de hoofdklasse hockey zijn we bij Kampong-HDM en Schaerweijde-Den Bosch. Unitas-Hercules en Hoogland-Orion zijn onze voetbalwedstrijden van vanmiddag.
Schaerweijde zorgde vorige week voor een mega-stunt in de hoofdklasse hockey door koploper Kampong de eerste seizoensnederlaag toe te brengen. De zege van de Zeister formatie wordt een stuk minder waard als vanmiddag Den Bosch, dat zesde staat, niet ook wordt verslagen.
Mocht dat lukken, mag de promovendus zelfs weer gaan hopen op handhaving zonder play-offs. In dat geval is het het gat met de veilige negende plaats namelijk nog maar 1 punt. Den Bosch won eerder dit seizoen thuis met slechts 1-0 van Schaerweijde.
Den Bosch is goed uit de winterstop gekomen. Van de drie gespeelde duels wonnen de Brabanders er twee, één keer speelden ze gelijk. Eén van die zeges werd vorige week geboekt: tegen Voordaan uit Groenekan werd het 11-1.
Kampong moet zich revancheren voor de uitglijder van vorige week, en dat moet de Utrechtse koploper doen tegen een concurrent van Schaerweijde: HDM. Eerder dit seizoen werd het in Den Haag 7-1 voor Kampong.
HDM beleeft een beroerde start van 2023: uit drie duels werd slechts 1 punt gehaald. Kampong twee keer, maar ging dus verrassend onderuit bij Schaerweijde.

Hercules zonder Van Rooijen en Carmelia

De voetballers van Hercules reizen af naar Gorinchem voor de uitwedstrijd tegen Unitas. In die wedstrijd moet trainer René van der Kooij het doen zonder de geschorste Steff van Rooijen. Shannon Carmelia is er ook niet bij, hij is op pad met de nationale ploeg van Curaçao. Verder ontbreken Jordi Paulina, Pepijn Vonk en Valentijn Beck.
(lees verder onder de foto)
Shannon Carmelia, op pad met Curaçao
Shannon Carmelia, op pad met Curaçao © Geert Lommers
Hercules is de nummer drie van de derde divisie en heeft de hoop om nog in de top 2 te eindigen eigenlijk al laten varen. De derde plaats levert, ook als de derde periode niet wordt gewonnen, in elk geval een play-offticket op.
Hercules is al vier duels ongeslagen. Van die vier wedstrijden werden er drie gewonnen. Unitas, dat eerder dit seizoen met een punt wegging bij Hercules (1-1), zit niet in de beste fase. Van de laatste tien duels won de ploeg uit Gorinchem er slechts één. Vier keer werd gelijk gespeeld, vijf duels gingen verloren.

Dromen van periodetitel

In de vierde divisie B is Hoogland bezig aan een goede reeks. Na vijf duels zonder nederlaag lijken de degradatiezorgen verleden tijd en mag de ploeg van Dick Kooijman zelfs voorzichtig dromen van de play-offs om promotie. Na twee duels in de derde periode staat Hoogland zonder puntenverlies op de tweede plaats.
Tegenstander Orion is juist volledig de kluts kwijt. De Nijmegenaren stonden eind 2022 nog even bovenaan, maar zijn na vier verliespartijen in vijf duels afgezakt naar de vijfde plaats. De laatste vijf wedstrijden leverden maar liefst 17 tegentreffers op. Tijdens de heenwedstrijd was Orion nog wél in goede doen. Toen werd Hoogland met 4-1 verslagen.
Bij Hoogland ontbreken de geschorsten Vincent Muis en Harrie Kersten. Tarik el Khoulati is geblesseerd, net als Rochdi Hathot. Frank Voorwald keert terug in de selectie.

Namen & Rugnummers begint vanmiddag om 14.00 uur, tegelijk met de twee voetbalwedstrijden die wij live volgen. De twee hockeyduels beginnen om 14.45 uur. Namen & Rugnummers wordt gepresenteerd door Rick van Manen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.