GVVV wint ontsierde derby tegen DOVO: 'Relschoppers uit Spijkenisse'

Jonathan Vergara Berrio op archief
Jonathan Vergara Berrio op archief © Kim Stijger
Veenendaal - GVVV heeft in de derde divisie de Veenendaalse derby tegen DOVO gewonnen. Op de rode zijde van Panhuis werd het onder stormachtige omstandigheden 0-2 voor de bezoekers. De wedstrijd werd ontsierd door relschoppers met bivakmutsen, naar verluidt uit Spijkenisse.
Verslaggever Arnold Schenk over DOVO - GVVV
De beginfase leverde veel strijd op, maar de twee ploegen gaven achterin niks weg. Daardoor was het lang wachten op de eerste kans. Die zagen ze in Veenendaal pas in de 22e minuut toen GVVV een enorme kans kreeg. Een prachtige voorzet belandde bij Burgering, die twee keer op rij op de keeper schoot. Ook de derde poging ging er niet in, omdat een DOVO-speler goed de doellijn bewaakte.
Gery Vink: 'DOVO was totaal niet met voetballen bezig'
De enige mogelijkheid van DOVO in de eerste helft was voor Den Boer. Hij brak door, maar botste op de uit zijn doel gekomen doelman Van Willige. Beiden moesten worden opgelapt. Op slag van rust had GVVV een megakans via De Jong. Hij kreeg de bal van Maguire, maar schoot slap in.
Ineens gingen de bivakmutsen op
DOVO-trainer Florian Wolf
In het begin van de tweede helft was GVVV opnieuw dicht bij de openingstreffer. Een gevaarlijke hoekschop van Berrio kon maar net door DOVO worden weggewerkt. De bezoekers reageerden met een mooie omhaal van Prijor, maar het schot werd gekraakt.
Florian Wolf: 'Je moet ook realistisch zijn'

Doelpunt vanaf de stip

Een penalty was nodig om de wedstrijd open te breken. Na twee enorme kansen van Burgering ging de bal na een handsbal van Rodriguez op de stip. Berrio ging achter de bal staan en bracht de stand na een uur spelen op 0-1. "Heerlijk om het doelpunt onder deze omstandigheden met ons publiek te mogen vieren", reageerde Berrio na afloop. Na de goal moest de wedstrijd kort worden gestaakt nadat er iets was voorgevallen tussen DOVO-supporters en een speler van GVVV. Visser had een grote kans op de gelijkmaker. Het schot van de DOVO-speler ging er via de binnenkant van de paal uit. Niet veel later gooide Burgering de wedstrijd op slot (0-2). "Je moet realistisch zijn. GVVV was over de hele wedstrijd gezien de betere", vertelde DOVO-trainer Florian Wolf, die wel vond dat zijn ploeg twee penalty's had moeten krijgen. "Verder hebben de scheidsrechters het geweldig gedaan."
Jonathan Vergara Berrio: 'Heerlijk om de 1-0 te mogen vieren'

Supporters misdragen zich, scheidsrechter grijpt in

Opnieuw werd het onvriendelijk. Supporters probeerden vuurwerk in elkaars vak te gooien. De scheidsrechter besloot het duel daarop andermaal te staken. Na een lange afkoelperiode werden de laatste minuten uitgespeeld waarin Burgering nog op de paal schoot. In de blessuretijd werd een GVVV-speler bespuugd vanuit het publiek. "Dit is heel spijtig", reageerde Wolf, "Ik denk zelf dat het ook gebeurd was als we met 2-0 voor hadden gestaan. Ik heb begrepen dat de relschoppers uit Spijkenisse kwamen. Zonde, want het was tot dat moment een geweldige derby. Hoe ik weet dat ze uit Spijkenisse kwamen? Dat zeiden ze zelf." GVVV-trainer Gery Vink vond de voorvallen vervelend voor DOVO, maar had wel een kritische noot. "Ze hadden wel iets meer mogen investeren in veiligheid."
Nick de Bondt: 'Met vuurwerk gooien is niet goed te praten'
De feeststemming zat er goed in op Panhuis
De feeststemming zat er goed in op Panhuis © Arnold Schenk

Derby leeft als nooit tevoren

De belangstelling voor de derby was zo enorm dat er vlak voor de wedstrijd nog veel mensen in de rij stonden buiten het sportpark. Daarom werd besloten om de wedstrijd 10 minuten later te laten beginnen. De derby kwam hortend en stotend op gang. Door vuurwerk op het veld vatte het kunstgras vlam. Ook de enorme berg confetti hielp niet.

DOVO - GVVV

62' Jonathan Vergara Berrio (penalty) (0-1)
82' Byron Burgering (0-2)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.