Sportlust '46 zit zichzelf in de weg tegen SteDoCo: 'Kolderieke nederlaag'

De ongelukkige Sportlust '46- doelman Antonioli
De ongelukkige Sportlust '46- doelman Antonioli © Geert Lommers
Woerden - Voor Sportlust '46 zit het seizoen er definitief op. Door een 0-3 nederlaag thuis tegen SteDoCo doet de club uit Woerden definitief niet meer mee om de prijzen. Sportlust-trainer Jochem Twisker noemde het na afloop kolderiek. "Ik heb veel meegemaakt, maar nog nooit dat een speler in zijn eigen veters verstrikt raakte."
Verslaggever Mark Kloostra over Sportlust '46 - SteDoCo
Sportlust'46 en SteDoCo moesten in Woerden weer en wind trotseren. De thuisclub begon dramatisch aan de wedstrijd. Heideman struikelde over zijn eigen veters, waarna het voor Schröder een koud kunstje was om de bal achter doelman Antonioli te leggen. Sportlust kreeg al snel kans om de gelijkmaker te maken. Jansen stond vogelvrij bij de tweede paal, maar wist niet te scoren tot ongeloof van de aanwezige supporters.
Ook Meiring en Duisterhof kregen behoorlijke kansen op de gelijkmaker, waarna SteDoCo dicht bij de 2-0 was met een puntertje van Mariana. Zo was het in Woerden na 45 minuten ploeteren 0-1.
Jochem Twisker: 'Nog nooit meegemaakt dat iemand in eigen veters verstrikt raakte'
© Mark Kloostra

Buitenkansje

In de tweede helft kreeg Sportlust '46 de gelijkmaker op een presenteerblaadje, maar greep die kans niet. Cortie kreeg de bal door de wind knullig tegen zijn arm. De bal ging op de stip en Meiring kreeg de taak om de buitenkans te benutten. Nadat de bal eindelijk bleef liggen schoot Meiring de bal op de binnenkant van de paal. Uit een counter kopte Schröder niet veel later via de grond binnen namens SteDoCo. Daarmee bezegelden de bezoekers uit Hoornaar het lot van Sportlust.
Het verzet was gebroken waarna de Woerdense keeper Antonioli dramatisch de fout in ging. Wielinga ontfutselde hem de bal en gaf met een fraai hakje. Schröder voltooide voor een leeg doel de hattrick.

Sportlust '46 - SteDoCo 0-3

1' Joran Schröder (0-1)
71' Joran Schröder (0-2)
77' Joran Schröder (0-3)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.