IJsselmeervogels kan na nederlaag directe handhaving vergeten: 'Ranglijst voor nu even vergeten'

IJsselmeervogels - Koninklijke HFC
IJsselmeervogels - Koninklijke HFC © RTV Utrecht
Bunschoten-Spakenburg - Directe handhaving lijkt voor IJsselmeervogels een moeilijk verhaal te worden. De Rooien verloren zaterdag met 3-2 van Koninklijke HFC en zagen degradatieconcurrenten door overwinningen verder uitlopen.
Verslaggever Bert Kous over de nederlaag van IJsselmeervogels

Thuis onderuit

Na iets meer dan een half uur spelen pakte Koninklijke HFC de voorsprong. Sietse Brandsma kwam oog in oog met doelman Schaap te staan en schoot de 1-0 tegen de touwen. Vlak voor rust profiteerde IJsselmeervogels van een blunder van de sluitpost van Koninklijke HFC. Kevin Sterling maakte de 1-1 namens de Rooien.
De tweede helft was acht minuten onderweg toen Koninklijke HFC opnieuw op voorsprong kwam. Joan Kors schoot de 1-2 binnen. Niet veel later werd het ook 1-3 voor Koninklijke HFC. Brandsma dook achter de verdediging op en maakte zijn tweede van de dag. De Vogels dachten via een vrije trap van Junior van der Velden de aansluitingstreffer te maken, maar de scheidrechter keurde de goal af omdat de bal vanaf de verkeerde plek zou zijn genomen.
Steven Sánchez Angulo kopte in de 82e minuut alsnog de aansluitingstreffer binnen. Hij maakte de 2-3 vanuit een hoekschop die door Jordy Ruizendaal was genomen.

Ranglijst

IJsselmeervogels staat op dit moment zestiende met 20 punten. De voorsprong op hekkensluiter OFC, dat op dit moment op direct degraderen staat, is zes punten. De achterstand op de veilige veertiende plek waar Scheveningen staat is 11 punten. Er staan nog acht duels op het programma.

Teleurstelling

Karsten gaat zich met zijn ploeg niet nu al volop richten op de nacompetitie. "We willen nog elke wedstrijd winnen en dan zien we waar we eindigen", zei trainer Gert-Jan Karsten na afloop. "Laten we de ranglijst maar even vergeten. We moeten beter gaan voetballen, fitter worden en wedstrijden gaan winnen."
Gert-Jan Karsten: 'We verdienden niet te winnen, maar wel een punt'
"De teleurstelling is heel groot. Normaal praat ik wel na de wedstrijd, naar nu was ik even stil", zei Wessel Boer. Voor hem was de nederlaag tegen zijn oude club dubbel pijnlijk. "Het was een do or die-wedstrijd vandaag."
Volgens Karsten is er wel een stijgende lijn te zien bij zijn ploeg. "We spelen steeds georganiseerder en we kunnen steeds meer mee in het tempo van de tegenstander. Maar het lukt nog niet om veel te creëren."
"We zijn nog niet bij machte om uitgespeelde kansen te creëren", sluit Boer zich bij zijn trainer aan. "Ik baal vooral van die snelle 1-2 tegen na rust. Rechtstreeks ons veilig spelen is nog mogelijk, maar op deze manier voeren we de druk bij de concurrenten niet op. Het wordt een lastig scenario. Het is ook heel belangrijk om OFC onder ons te houden. We moeten nog alles geven."
Wessel Boer: 'Na de wedstrijd was ik wel even stil'

IJsselmeervogels – Koninklijke HFC: 2-3

30' Sietse Brandsma (0-1)
43' Kevin Sterling (1-1)
53' Joan Kors (1-2)
59' Sietse Brandsma (1-3)
82' Steven Sánchez Anghulo (2-3)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.