Amersfoorter Langelaan stopt als rugby-international: 'Tijd voor de volgende generatie'

Hugo Langelaan als international voor Oranje
Hugo Langelaan als international voor Oranje © Orange Pictures
Amersfoort - Hugo Langelaan is niet langer international. De 33-jarige rugbyer van RC Eemland speelde vorige week zijn 52e en laatste wedstrijd voor het Nederlands team. Zaterdag speelde hij weer met zijn eigen club. In Amersfoort werden The Dukes met 27-5 verslagen. Maar ook bij Eemland nadert het afscheid.
Als international nam Langelaan vorige afscheid met een overwinning op Duitsland. "Die wedstrijd was de kers op de taart. In topsport kan je niet alles krijgen wat je wilt, maar daar had ik heel veel geluk. Een mooie wedstrijd, een mooie overwinning."
Ik had geen zin om nog een paar jaar door te gaan, met mijn lichaam helemaal kapot
Hugo Langelaan
Het einde van zijn interlandloopbaan voelt voor Langelaan als stoppen op het hoogtepunt. "Dat was het doel. Ik had geen zin om nog een paar jaar door te gaan, met mijn lichaam helemaal kapot. Daar moet ik nog wel 30 of 60 jaar mee verder en ik heb er maar één. Ik ben 33, het is mooi geweest. Het is tijd voor de volgende generatie."
De Amersfoorter gaat dan ook zeker niet terugkomen op zijn besluit om te stoppen bij Oranje. "De volgende keer als ik Nederland zie spelen zonder mij, dan zal ik op het veld willen staan. Maar ik weet dat het de goeie beslissing is."

Ook klaar bij Eemland

Niet alleen bij Oranje, ook bij RC Eemland zien we Hugo Langelaan volgend seizoen zo goed als zeker niet meer terug. "Ik denk dat het klaar is", zegt hij. Met zijn club hoopt hij de landstitel te pakken, de eerste in de geschiedenis van de Amersfoortse club. "Dat maakt het afscheid veel makkelijker, als je stopt met een prijs."
Langelaan denkt ook dat dat mogelijk is. "Ik wil winnen, en we hebben een team om dat te doen. Dat laten we ook zien denk ik." En of hij dan misschien nog wel doorgaat als Eemland geen kampioen wordt? "Dat ga ik niet op de radio zeggen."
Luister hier naar het interview met Hugo Langelaan

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.