Live op Radio M: Spakenburgs generale voor PSV, titelkraker GVVV in derde divisie

© Geert Lommers
Provincie Utrecht - Drie dagen voor de bekerwedstrijd tegen PSV speelt Spakenburg vanmiddag de generale tegen hekkensluiter OFC. Buurman IJsselmeervogels neemt het in Maassluis op tegen Jong Sparta. In de derde divisie zijn we bij de topper tussen de beide koplopers GVVV en ACV en weer treetje lager moet DHSC de negatieve spiraal doorbreken als het uitzicht wil houden op de nacompetitie.
Het spreekwoord zegt dat een slechte generale een goede uitvoering is, maar Spakenburg-trainer Chris de Graaf eist drie dagen voor de kraker tegen PSV een goede generale tegen hekkensluiter OFC. De Blauwen zijn in de competitie wel weer eens toe aan een driepunter, want na de sensationele bekerzege op FC Utrecht haalde Spakenburg uit drie duels nog slechts één punt.
Bij een nederlaag moet Spakenburg zowaar nog uit gaan kijken dat het niet te dicht in de buurt van de degradatieplay-offs komt. Dat gat is nu nog 8 punten.
Tegen hekkensluiter OFC, dat al vijf duels op rij niet heeft gescoord, kan Spakenburg bovendien buurman IJsselmeervogels een handje helpen. OFC staat 6 punten achter op de Vogels en als de ploeg uit Oostzaan de Rooien voorbij gaat, degradeert IJsselmeervogels.
Bij Spakenburg keert Jan van Diermen terug in de selectie. Bij de nog steeds afwezigen Youri Koelewijn, Vincent Volkert en Nico Kroonenberg heeft zich Mark Veenhoven gevoegd. Ook hij is geblesseerd.

Geen Afaker tegen oude club

Uitgerekend tegen zijn oude club Jong Sparta moet Marouane Afaker toekijken. De aanvaller van IJsselmeervogels is, net als Pim ten Have, geblesseerd. De Vogels willen zich op het veld van Excelsior Maassluis revancheren voor de 3-3 van eerder dit seizoen op de Westmaat, toen de ploeg na twee rode kaarten in de 97e minuut de Rotterdamse gelijkmaker moest slikken.
(lees verder onder de foto)
Marouane Afaker ontbreekt tegen Jong Sparta
Marouane Afaker ontbreekt tegen Jong Sparta © Orange Pictures
IJsselmeervogels moet weer eens wedstrijden gaan winnen om een goed gevoel te krijgen voor de start van de degradatieplay-offs, die de ploeg bijna niet meer kan ontlopen. Bovendien zijn er nog wel wat punten nodig om OFC onder zich te houden en rechtstreekse degradatie te ontlopen.
Met de vorm van IJsselmeervogels is het beroerd gesteld. Zeven van de laatste acht duels gingen verloren. Alleen tegen HHC Hardenberg werd, met enig fortuin, gewonnen. Jong Sparta, dat elfde staat, won drie van de laatste vier duels. Bij de Rotterdamse beloften is er vaak een basisplaats voor voormalig Vogel Jerrel Hak, die dit seizoen zes keer scoorde.

Absolute topper

Acht wedstrijden voor het einde van de competitie staat in de derde divisie De Absolute Kraker op het programma. Twee koploper, evenveel punten en allebei moeilijk te verslaan. GVVV verloor al negen keer op rij niet, tegenstander ACV is zelfs al achttien wedstrijden ongeslagen.
(lees verder onder de foto)
GVVV (in het wit) verloor eerder dit seizoen uit tegen ACV met 2-1
GVVV (in het wit) verloor eerder dit seizoen uit tegen ACV met 2-1 © RTV Utrecht
De winnaar van vanmiddag, als er een winnaar komt, ligt op pole-position voor de titel. Overigens is het doelsaldo van GVVV (+30) wel beter dan dat van ACV (+22).
De laatste nederlaag van de ploeg uit Assen dateert van 4 oktober, een week later werd de goede reeks ingezet met een 2-1 zege op GVVV. Sindsdien werd nog dertien keer gewonnen en vier keer gelijkgespeeld. Ondertussen werd ook de tweede periode gewonnen.
GVVV-trainer Gery Vink kan beschikken over een compleet fitte selectie.

Ombuigen

Vier weken geleden was DHSC in de vierde divisie B nog de voornaamste uitdager van koploper Eemdijk. Na een slechte reeks, met slechts één punt uit vier duels, vinden we de Utrechters nu terug op de vijfde plaats.
Als DHSC dit seizoen wil promoveren naar de derde divisie, zal er snel weer gewonnen moeten worden. Alleen door een paar plaatsen te klimmen op de ranglijst kan de ploeg van Tarik Divarci zich nog plaatsen voor de play-offs om promotie.
Vanmiddag is in Zwolle Berkum de tegenstander. Die ploeg staat elfde, en kan de punten ook goed gebruiken in de strijd tegen degradatie.

Bij de vier bovengenoemde wedstrijden zit vanmiddag een verslaggever van Namen & Rugnummers die live flitsen verzorgt. Daarnaast houden we u vanmiddag ook op de hoogte van Sparta Nijkerk - Sportlust'46 en Excelsior'31 - DOVO in de derde divisie, en van Eemdijk - SDV Barneveld in de vierde divisie. Presentator Pieter Tammens meldt in onze uitzending elke gewijzigde tussenstand bij die drie duels.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.