FC Utrecht-speler Sean Klaiber trekt boetekleed aan: 'Heb de laatste weken niet goed gespeeld'

Utrecht - Na een pauze van twee weken hervat FC Utrecht zondag de competitie met een thuiswedstrijd tegen Volendam. Dat is het duel tussen de nummers 7 en 13 van de eredivisie, maar die nummer 13 is wel veel beter in vorm. FC Utrecht haalde na de winterstop 14 punten uit twaalf duels, Volendam haalde er 20.
"Ze doen het geweldig. Ze leveren een teamprestatie. Maar wij zijn ook vol vertrouwen", zegt trainer Michael Silberbauer, die de afgelopen week met wat ziektegevallen in de selectie te maken had. Van hen trainde Hidde ter Avest vrijdag nog apart van de groep. Of hij er tegen Volendam bij kan zijn is nog niet duidelijk. "Hij is er een paar dagen uit geweest, hij moet zijn kracht terugkrijgen", zegt Silberbauer." Ook doelman Vassilis Barkas trainde vrijdag aangepast.
Taylor Booth over zijn debuut in Team USA
Taylor Booth is er zeker bij. De Amerikaan was de afgelopen week in zijn vaderland waar hij zijn debuut makte in de nationale ploeg. Zowel tegen Grenada als tegen El Salvador kreeg Booth als invaller speelminuten. "Het was een droom die uitkwam", zegt Booth. "Het was heel bijzonder om mijn debuut te maken met mijn ouders op de tribune."

Klaber over kleedkamerincident

Meest besproken man van de afgelopen twee weken is zonder enige twijfel Sean Klaiber. Hij kreeg het na de verloren wedstrijd tegen Go Ahead Eagles in de kleedkamer aan de stok met Frans van Seumeren. "Dat is allemaal uitgepraat en er zijn excuses aangeboden", zegt de rechterverdediger. "Er is genoeg gezegd en geschreven. Ik wil het daar bij laten."
Sean Klaiber: niet meer praten over incident met Van Seumeren
Waar Klaiber wèl over praat, is zijn vorm. Volgens de verhalen had Van Seumeren het daarom ook op hem gemunt. "Ik heb de laatste wedstrijden niet goed gespeeld", erkent de Nieuwegeiner. "En daar baal ik van, want ik stel hoge eisen aan mezelf."
Klaiber kwam aan het begin van dit seizoen terug naar Galgenwaard, nadat hij twee seizoenen bij Ajax onder contract had gestaan. Bij de landskampioen speelde hij weinig, onder meer vanwege een zware knieblessure. Na zijn terugkeer in Utrecht haalde Klaiber nooit het niveau van vóór zijn vertrek naar Ajax.
niet tevreden over eigen spel:Ik stel hoge eisen aan mezelf
Sean Klaiber
"Je moet niet vergeten dat ik een zware blessure heb gehad", zegt Klaiber daarover. "En ik speel in een heel ander team dan voor mijn vertrek. Ik ben enorm kritisch op mezelf. Ik weet wanneer ik goed speel en wanneer ik slecht speel. De afgelopen drie weken was het niet je van het."
Toch zou Klaiber het oneerlijk vinden om hem alleen op die laatste weken te beoordelen. "Daarvoor had ik wel echt een goeie maand. Twee keer AZ was goed, PSV was een goeie wedstrijd en Heerenveen ook. Dat het daarna dan zo in elkaar stort, ik weet niet waar dat aan ligt."

Vertrouwen moet terug

Na de rampweek, waarin FC Utrecht eerst van Spakenburg en vervolgens van Fortuna Sittard verloor bleek het vertrouwen bij FC Utrecht broos. NEC-uit leverde een zwaarbevochten punt op, maar tegen Go Ahead Eagles werd opnieuw verloren. "Er wordt harder, feller getraind. Door de nederlagen worden jongens grimmiger op de training. Je voelt dat we iets extra's willen geven."
Michael Silberbauer over de wedstrijd tegen Volendam
"We hebben een goede trainingsweek gehad", vult Silberbauer aan. "We hebben ook wel gepraat, maar ik vind het belangrijker wat ze op het veld doen. Ik ben vol vertrouwen." zegt Silberbauer. Na de laatste drie duels en alles wat er verder is gebeurd is de druk niet toegenomen, denkt Sean Klaiber. "Druk is er altijd."
Ook in Een Berg Sport, met als studiogast Jacob Mulenga, wordt vooruitgeblikt op het duel tegen Volendam. Die uitzending is vrijdag vanaf 17.15 uur hier te bekijken.

FC Utrecht-Volendam begin zondag om 14.30 uur en is live te volgen in Namen & Rugnummers. Daarin ook aandacht voor andere sport uit de provincie Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.