IJsselmeervogels boekt broodnodige zege: 'De eerste helft moet onze norm worden'

IJsselmeervogels speelde in het geel-zwart tegen Jong Sparta
IJsselmeervogels speelde in het geel-zwart tegen Jong Sparta © RTV Utrecht
Bunschoten-Spakenburg - In de degradatiestrijd van de tweede divisie heeft IJsselmeervogels gedaan wat het moest doen: winnen. De Rooien gingen er op bezoek bij Jong Sparta met de 3-1 zege vandoor.
Verslaggever Arnold Schenk over de zege van IJsselmeervogels
IJsselmeervogels begon goed aan het uitduel tegen Jong Sparta. In de negende minuut gaf Bradley Martis de bal voor waarna Mike van de Laar de 0-1 op het scorebord wist te schieten.
Vanuit een hoekschop kwam IJsselmeervogels ook op 0-2 voorsprong. Kai Heerings scoorde met een soort halve omhaal. Twee minuten later luisterde de 17-jarige Sem Scholten zijn basisdebuut de 0-3 voor de Vogels. Op aangeven van Youssef Blel schoot hij de bal tegen de touwen.
In de tweede helft bloedde de wedstrijd een beetje dood. Tien minuten voor tijd schrok IJsselmeervogels wakker toen de 1-3 werd genoteerd. Namens Jong Sparta scoorde Dylan van Wageningen. Dat was ook het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

Ranglijst

IJsselmeervogels is de nummer zestien van de tweede divisie. Het gat tot hekkensluiter OFC is acht punten. De laatste plaats zorgt aan het einde van het seizoen voor directe degradatie. IJsselmeervogels is al zo goed als zeker veroordeeld tot het spelen van play-offs om lijfsbehoud.
Mijn vader zei dat ik vooral moest gaan genieten
Basisdebutant Sem Scholten

Lichtpuntjes

"Ik heb een eerste helft gezien met zes 100 procent kansen. Je ziet voorzichtig want contouren van mooie uitgespeelde aanvallen. We zien wat lichtpuntjes", aldus trainer Gert Jan Karsten. "Ik kijk niet naar de ranglijst, ik kijk naar het elftal, de speelwijze. Als de eerste helft de norm wordt voor de rest van het seizoen dan zijn we op de goede weg."
Trainer Gert Jan Karsten was vooral over de eerste helft van zijn ploeg tevreden
De scorende Scholten stond voor het eerst in de basis. "Ik kreeg woensdagavond een appje van de trainer dat ik zou gaan starten", zei de 17-jarige voetballer. "Mijn goal kon zo binnenlopen. Het was een goede aanval."
Scholten werd een kwartier na rust gewisseld. "We zijn heel zuinig met hem. Hij krijgt steeds meer speeltijd. Maar we letten goed op zijn fitheid", zegt Karsten over basisdebutant Scholten.
Karsten noemde Scholten ook een geweldig talent. "Dat is mooi om te horen. Ik blijf mijn best doen en hoop vaker in de basis te starten", aldus Scholten. Zijn vader speelde ook in het eerste van IJsselmeervogels. "Hij zei tegen mij dat ik vooral moest gaan genieten en dat het dan wel goed zou komen."
Sem Scholten: '

Jong Sparta – IJsselmeervogels: 1-3

9' Mike van de Laar (0-1)
25' Kai Heerings (0-2)
27' Sem Scholten (0-3)
80' Dylan van Wageningen (1-3)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.