Teleurstellend gelijkspel Spakenburg in aanloop naar bekerduel met PSV: 'Heel matig'

Koos Werkman scoorde namens Spakenburg
Koos Werkman scoorde namens Spakenburg © Geert Lommers
Bunschoten-Spakenburg - Spakenburg heeft in de tweede divisie teleurstellend gelijkgespeeld. De Blauwen kwamen, in aanloop naar de halve finale van de KNVB Beker dinsdag tegen PSV, zaterdag tegen hekkensluiter OFC niet verder dan 1-1.
Verslaggever René van den Berg over het gelijkspel van Spakenburg
De wedstrijd was tien minuten oud toen Spakenburg op 0-1 achterstand kwam tegen de hekkensluiter van de competitie. Fouad Belarbi werkte de treffer van OFC binnen.
Na een slechte eerste helft kwam Spakenburg na rust goed uit de kleedkamer. Koos Werkman zorgde in de 50e minuut voor de 1-1. Twee minuten later hadden de Blauwen de mogelijkheid om op voorsprong te komen via een strafschop. De poging van Floris van der Linden werd echter gekeerd.
Komende dinsdag speelt Spakenburg op eigen veld de halve finale van de KNVB Beker tegen eredivisionist PSV. Het duel begint om 20.00 uur en is live te volgens in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht (93.1 FM).

Ranglijst

Spakenburg staat in de tweede divisie op de negende plek. De Blauwen hebben na 27 duels 36 punten bemachtigd.

Slechte eerste helft

Trainer Chris de Graaf was niet blij met wat zijn Spakenburg liet zien. "Met name de eerste helft was niet best", zei de oefenmeester. "We begonnen nog wel goed aan de tweede helft. We hebben nog mogelijkheden gehad die er in moesten."
Spakenburg-trainer Chris de Graaf: 'Met name de eerste helft was niet best'
Spakenburg is bezig aan een mindere reeks in de tweede divisie. En dus vroeg verslaggever René van den Berg aan De Graaf of ze bij PSV-trainer Ruud van Nistelrooij zand in de ogen aan het strooien waren. "Inderdaad. We hebben tegen Scheveningen, Quick Boys en OFC heel matig gevoetbald."
Mogelijk waren de spelers van Spakenburg in dit duel en de afgelopen duels al bezig met de bekerwedstrijd tegen PSV. Keeper Alessandro Damen zegt zijn hoofd volledig bij OFC te hebben gehad. "Maar wat we vandaag hebben laten zien was ondermaats", zei de keeper. "Het leek wel alsof we bang waren. Het was in alles te matig."
Die bangheid heeft waarschijnlijk te maken met het niet willen geblesseerd raken. "Misschien speelt het mee, ik weet het niet", zei Damen die bij mogelijke strafschoppen dinsdag nog een hoofdrol kan gaan spelen. "Ik ga mij goed voorbereiden, zoals altijd. Ik kan digitaal mijn huiswerk doen, maar dat blijft een mentaal spelletje. Tegen Utrecht zeiden we het wordt geen schoolreisje, nu zeggen we dat het geen plezierwedstrijdje wordt. We gaan er volle bak voor."
"Ik heb de jongens van tevoren nog heel duidelijk gemaakt dat we vandaag moesten winnen zodat we met een goed gevoel naar die bekerwedstrijd zouden gaan", besluit De Graaf.
Doelman Alessandro Damen: 'Ik was 100 procent gefocust op OFC'

Spakenburg – OFC: 1-1

10' Fouad Belarbi (0-1)
50' Koos Werkman (1-1)

Bijz. 52' Floris van der Linden mist strafschop

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.