Mokerslag voor GVVV na nederlaag tegen concurrent ACV: 'Titel is nog niet verspeeld'

© RTV Utrecht
Veenendaal - In de strijd om het kampioenschap in de derde divisie heeft GVVV een kostbare nederlaag geleden. Thuis tegen directe concurrent ACV gingen de Veenendalers met 2-1 onderuit, waardoor de ploeg uit Assen nu in pole position begint aan de laatste zeven wedstrijden. GVVV kijkt nu aan tegen een achterstand van drie punten.
Een korte samenvatting van GVVV - ACV, door Bert Kous

Topploegen in vorm treffen elkaar

GVVV - ACV was een wedstrijd tussen de twee koplopers van de derde divisie zaterdag. Beide ploegen begonnen met 53 punten aan het duel op Panhuis, al had GVVV het voordeel van een beter doelsaldo (+30 om +22). Het was bovendien een duel tussen twee clubs in vorm: ACV had 17 wedstrijden op rij niet verloren en GVVV was negen duels op rij ongeslagen.
De eerste kans was gelijk voor GVVV, maar die bal werd over het doel gekopt door Quincy Veenhof. De thuisploeg uit Veenendaal nam direct het initiatief, maar wist dat veldoverwicht niet om te zetten in doelpunten. ACV kwam later in de eerste helft meer in het spel. Het werd daardoor een vermakelijke topper, met een 0-0 ruststand.
Joeri Potjes: "Nog zeven keer winnen, en kijken wat ACV doet"
Het is wel een tik, maar we hebben zeker niet het kampioenschap verspeeld
GVVV-trainer Gery Vink

GVVV geeft het in drie minuten weg

Trainer Gery Vink zag GVVV de meeste kansen creëren, maar de grootste mogelijkheden waren voor ACV. De bezoekers uit Assen haalden na een uur spelen de trekker wél over: Niels Grevink scoorde de 0-1 en drie minuten later schoof Giovanni Zwikstra de 0-2 binnen. Een mokerslag voor alles en iedereen op Panhuis in de strijd om de titel.
Een slotoffensief van GVVV leverde vijf minuten voor tijd nog de aansluitingstreffer op via Tariq Dilrosin (1-2), maar daar bleef het bij in een kletsnat Veenendaal.
"Ik ben flink teleurgesteld, natuurlijk. Het was een gelijkopgaande wedstrijd, die uiteindelijk beslist wordt op details. Zij komen er te makkelijk doorheen en maken de kansen wel af", aldus Potjes. "Bij ons was de laatste pass vaak slordig. De echte kansen bleven uit voor ons. Een paar keer kon de bezetting beter voor de goal."
Gery Vink: "Het is een tik, maar wij verspelen hier niet het kampioenschap"
Gery Vink was blij met het spel van zijn ploeg voor rust. "Om dat tempo en ritme vast te houden, vond ik ons een goede indruk maken. We misten het vernuft dat we in deze wedstrijd nodig hadden. In de aanleg ben ik zeer tevreden, maar zeer ontevreden over de uitslag."

Koploper af

Door de nederlaag blijft GVVV steken op 53 punten uit 27 wedstrijden in de derde divisie. Het ziet ACV uitlopen naar 56 punten en de koppositie overnemen, met nog zeven wedstrijden voor de boeg. "Wij moeten naar onszelf kijken en zeven keer winnen. Dan is het afwachten wat ACV gaat doen in de rest van de wedstrijden", zegt Joeri Potjes. "Het wordt niet vandaag beslist", voegt Gery Vink daar aan toe. "Het is wel een tik, maar we hebben zeker niet het kampioenschap verspeeld."

GVVV - ACV (Derde divisie A)

61' Niels Grevink (0-1)
64' Giovanni Zwikstra (0-2)
85' Tariq Dilrosun (1-2)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.