Nederlaag vergroot de problemen bij DHSC: 'Zo heb je niets in de play-offs te zoeken'

Provincie Utrecht - Het woord 'crisis' viel zaterdag bij DHSC, dat na een 3-0 nederlaag bij Berkum nu vijf wedstrijden op rij zonder zege is. Het is onrustig in Ondiep, waar afgelopen week Ismail Ouaddouh uit de selectie werd gezet door het bestuur. Trainer Tarik Divarci is van mening dat als DHSC zo doorgaat, de ploeg niets te zoeken heeft in de play-offs om promotie.
Een korte samenvatting van Berkum - DHSC, door Robert Claus
DHSC zit de laatste weken in een negatieve spiraal in de vierde divisie B. Uit de laatste vier wedstrijden haalden de Utrechters maar een punt. Daardoor zakte DHSC naar de vijfde plaats en is het definitief afgehaakt bij koploper Eemdijk. Tegen middenmoter Berkum kreeg het de kans om het tij te keren en mee te blijven doen in de strijd om de nacompetitie.

Speler uit de selectie gezet

Maar parallel aan de slechte prestaties sloop ook de onrust in de selectie. Het gebrek aan vechtlust wordt genoemd als grootste oorzaak van de dip en daardoor had DHSC-trainer Tarik Divarci niet de beschikking over Ismael Ouaddouh in zijn selectie. Hij was uit het team gezet. Fouad Dahmani en Yassine Tekfaoui meldden zich daarop ziek voor het duel met Berkum.
"We willen jongens die 100% inzet tonen. Als ze dat niet willen, dan is het aan de club om maatregelen te nemen", zegt Divarci daarover. "Ik heb begrepen dat de club maatregelen heeft getroffen. Daar heb ik geen zeggenschap over, ondanks dat ik een dubbele rol heb als technisch directeur en trainer. Ik ben nu meer actief als trainer. Het bestuur neemt beslissingen en ik kan mij focussen op het team. Ik heb nog veel werk te verzetten."
Trainer Tarik Divarci: "We beginnen weer slap, dat is al weken het probleem"

Slechte openingsfase leidt nederlaag in

Dat bleek ook zaterdag, want binnen tien minuten stond Berkum al met 2-0 voor. Maurits de Baar was nog gevaarlijk namens de ploeg uit Ondiep, maar hij kon niet voor de aansluitingstreffer zorgen. Kort na rust counterde Berkum ook nog naar de 3-0, waardoor het een onmogelijke opdracht werd voor DHSC om nog een punt mee te nemen.
"Het is geflatteerde uitslag", vindt Maurits de Baar, de gevaarlijkste man aan de zijde van DHSC. "Tien minuten voor rust waren we niet scherp en ook na rust niet, daar verlies je hem op. Een van mijn twee kansen in de eerste helft had erin gemoeten, dan wordt de wedstrijd anders."
We willen jongens die 100% inzet tonen. Als ze dat niet willen, dan is het aan de club om maatregelen te nemen.
DHSC-trainer Tarik Divarci
DHSC speelde een verloren wedstrijd bij Berkum
DHSC speelde een verloren wedstrijd bij Berkum © RTV Utrecht
Trainer Divarci ziet dat oude patronen terug blijven komen bij DHSC. "We beginnen weer slap. Dat is al weken het probleem en dan loop je weer achter de feiten aan. We scoren zelf dan ook niet... Dat is zonde, want dan geef je een wedstrijd weg", stelt hij
"We zijn hier al weken mee bezig en probeer je ze kenbaar te maken dat het gaat om strijd leveren. En dan start je weer heel slap. We hebben een mindere periode. De kwaliteiten hebben we, maar we moeten ook een team zijn en 100% inzet tonen. Als je dat niet kan opbrengen, dan heb je niets in de play-offs te zoeken."
Maurits de Baar: "We moeten als een team bij elkaar blijven"

Jacht op nacompetitie

Waar ligt dan de oplossing voor de ploeg uit Ondiep? "Keihard ons best blijven doen en de neuzen dezelfde kant op blijven krijgen. Op dinsdag en donderdag wordt wel arbeid geleverd en is iedereen scherp, tijdens de training. Maar zaterdag gaat het om het echie, en dan gaat het gewoon slap", aldus de coach.
Maurits de Baar denkt dat DHSC nog kansen heeft om het seizoen positief te eindigen. "We moeten als een team bij elkaar blijven, hard werken en hard trainen. De volgende wedstrijd zijn er weer nieuwe kansen. We zijn een hechte groep en daar gaan we mee door, met de jongens die graag willen. Alles is nog te halen."

Berkum - DHSC (Vierde divisie B)

5' Björn Bakker (1-0)
11' Mike van Ekeren (2-0)
48' Chris van der Meulen (3-0)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.