Triton uit Utrecht wint met overmacht 139e Varsity: 'Bizar'

De 139e editie van de Varsity
De 139e editie van de Varsity © RTV Utrecht
Utrecht - Het Utrechtse Triton heeft met overmacht de 139e Varsity gewonnen. De Utrechtse studentenroeiveriging liet de concurrentie op het Amsterdam-Rijnkanaal ver achter zich.
Bij de Oude Vier sloeg Triton op ongeveer de helft van de race een gat en ze passeerde tien minuten en 25 seconden als winnaars de finish. Daarna sprongen zij en de rest van de Utrechtse vereniging traditioneel in het water. Het Amsterdamse Nereus werd tweede met ruim twaalf seconden achterstand op de Utrechters. De derde plek, op 18 seconden afstand, was voor Proteus-Eretes uit Delft.
De ploeg van Triton bestond uit Casper van der Steen, Jaap Schenck, Bart Lauwers, Eli Brouwer en stuurvrouw Ellen Bijkerk. De vorige keer dat Triton de Varsity wist te winnen was in 2019. Daarvoor was het 52 jaar geleden dat de Utrechters de beste waren.
Bij de vrouwen ging de winst naar Skadi uit Rotterdam. Orca, eveneens afkomstig uit Utrecht, werd tweede. De vijfde plek was voor Triton.

Overmacht

Coach Coen Eggenkamp van Triton was bijzonder blij met de prestatie. "De overmacht was bizar, ik stond er zelf ook wel van te kijken. Er stond druk op de jongens, ze hebben het fantastisch gedaan."
Vorig jaar liep de Varsity voor Triton door een aanvaring al vroeg in de race uit op een deceptie, "Daardoor waren we extra getergd", zegt Eggenkamp. "Het was vandaag een hele mooie dominante vertoning."
Coen Eggenkamp: 'Wij waren ontzettend getergd'
© RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.