Droomafscheid lonkt voor Dalto-coach Schep: 'Krijg de rillingen over mijn lijf'

Barry Schep, coach Dalto
Barry Schep, coach Dalto © Orange Pictures
Driebergen-Rijsenburg - Zaterdag kunnen de korfballers van Dalto promoveren naar het hoogste niveau van Nederland, de Korfbal League. En dat is dan, na jarenlang trouwe dienst, het gedroomde afscheid van de afzwaaiende coach Barry Schep.
Dalto speelt zaterdag de finale van de Korfbal League 2 tegen HKC. In Papendrecht staan de twee teams tegenover elkaar in een allesbeslissend duel. "Dat wordt een ware kraker", zegt Schep.
De sfeer is ongekend, dat zie je in geen enkele sport
Dalto-coach Barry Schep over de finale
In november van vorig jaar blikten we met Schep al vooruit op zijn afscheidsseizoen. Hij zei toen het volgende over het spelen van de promotiefinale. "Dat zou absoluut de kers op de taart zijn."
Nu heeft hij dit met zijn ploeg ook daadwerkelijk bewerkstelligd. "Dit doel hadden we voor ogen. We hebben er heel veel energie ingestoken. Nu zijn we nog één stap verwijderd van de promotie."
Droomafscheid voor Dalto-coach Schep lonkt: 'Krijg de rillingen over mijn lijf'
Die finale is er niet zomaar eentje. "Dan puilt de sporthal uit. Er kunnen 1600 man in. Wij hadden 500 kaarten ter beschikking en die waren binnen een uur uitverkocht. Heel Driebergen staat op zijn kop."
"Je moet er bij zijn om te weten wat het is. Je hebt in de bomvolle twee supporterssgroepen tegenover elkaar in de kleuren van de club. De sfeer is ongekend, dat zie je in geen enkele sport", zegt de coach die als speler de finale ook al eens speelde. "Het ademt topsport."

Dalto de favoriet

"Ze zijn er helemaal klaar voor. We hebben heel veel zelfvertrouwen omdat we we in de competitie maar twee keer hebben verloren." De afgelopen dertien duels, inclusief de halve finales, tegen TOP heeft Dalto gewonnen. "Laat de veertiende ook maar komen."
En op basis van de resultaten in de reguliere competitie is Dalto de favoriet. Er werd met 28-25 en 22-19 gewonnen door de Driebergse ploeg. "Een finale met 1600 man op je lippen is wel een wedstrijd op zich. Maar wij zijn eerste geworden in de competitie, zij derde. We hebben maar twee keer verloren.. De mensen die er geld op zetten zullen het op ons doen."

Droomafscheid lonkt

Schep staat sinds het seizoen 2019/2020 aan het roer bij Dalto. In die jaren is hij een echte clubman geworden. Maar hij neemt nu afscheid van zijn geliefde club omdat hij een reis van een aantal maanden gaat maken door Nieuw-Zeeland.
De finale tegen HKC kan bij winst, bij een nederlaag volgt er nog een play-downfinale om promotie, de laatste zijn van Schep als coach van Dalto. "Ja... Daar ben ik totaal niet mee bezig. Als je het zo zegt gaan er rillingen over mijn lijf. Ik sluit het voor nu nog totaal af."
"De club wilde bij de laatste thuiswedstrijd al wat organiseren. Toen heb ik dat afgehouden omdat we maar met één ding bezig moeten zijn en dat is die finale halen en winnen. Daarna wil ik best een bosje bloemen."
En dat zijn zaterdag dan niet alleen afscheidsbloemen zijn, maar mogelijk ook feestbloemen vanwege promotie. "Daar droom je van, van zo'n afscheid. De club staat dan op stelten", aldus Schep die nog niet weet hoe ze dat gaan vieren. "Geen idee, ik ben bezig met de wedstrijd en wat daarna gebeurt dat zien we wel."

Dalto - HKC begint zaterdag 8 april om 19.00 uur. De winnaar van de finale speelt volgend seizoen in de Korfbal League, het hoogste niveau van Nederland. De verliezer kan via de play-downfinale alsnog promotie afdwingen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.