Nederlaag voor ambitieus UVV bij rentree in hoofdklasse, Quick weer onderuit

UVV viert het kampioenschap in de eerste klasse
UVV viert het kampioenschap in de eerste klasse © UVV
Utrecht - De rentree van UVV op het hoogste niveau in het honkbal is uitgedraaid op een nederlaag. De Utrechters verloren op eigen veld met 3-0 van RCH-Pinguins uit Heemstede.
Voor het eerst sinds 2017 kwam UVV weer uit in de hoofdklasse. De ploeg werd vorig jaar kampioen van de eerste klasse, maar kreeg pas in oktober definitief te horen dat het mocht toetreden tot de hoofdklasse, wat eigenlijk een gesloten competitie is.
De rentree van UVV stond donderdag al gepland, maar die wedstrijd werd afgelast wegens het slechte weer. Ook de tweede partij tegen RCH, gepland voor vrijdagavond, ging om die reden niet door.
UVV-trainer Frank Koenen zet hoog in: "Bij de eerste zes komen"
Het moest daardoor gebeuren op het eigen Sportpark De Paperclip, maar de bezoekers uit Heemstede bleken iets beter. De wedstrijd ging lange tijd gelijkop, maar in de zesde en de zevende inning scoorde RCH drie keer. UVV kon het niet meer spannend maken in de laatste twee innings.
"Deze jongens komen van de lagere klasses, een paar jaar geleden, en die krijgen nu pitchers tegen zich die harder gooien. Dat kost tijd om je daaraan aan te passen", zegt coach Frank Koenen, die er niets van wil weten dat UVV om niets spelen. "Waarom zou er geen spanning zijn? Voor ons is het wel spannend, want we willen wel bij de eerste zes komen. Als toeschouwer is die spanning er misschien niet, maar wij willen bij die eerste zes komen."
Veteraan Jurjen van Zijl is de oudste UVV-speler. "Ik kan nog mee komen", lacht hij. "Ik had wel veel ballen nodig, maar ik hield het zes innings vol. Ik probeer ze op controle te gooien en dat op routine te doen. Als ik de slagman uit zijn balans kan brengen, dan is dat goed."
Jurjen van Zijl is de oudste bij UVV: "Ik kan nog mee komen"

Tweede nederlaag op rij voor Quick

Quick Amersfoort liep ook tegen een nederlaag in de hoofdklasse. Op het eigen Dorrestein ging Hoofddorp Pioniers met een 6-4 overwinning naar huis. In de zevende inning maakten de Pioniers het verschil, door uit te lopen van 3-3 naar de 6-4 eindstand. Vrijdag ging Quick ook al onderuit tegen Pioniers, toen met 10-6.
Volgende week staat de derby op het programma tussen UVV en Quick. "Ik heb dat niet zo, een derby met Quick", vindt Koenen, die weet dat bij UVV er weinig publieke belangstelling is. "Het moet gaan leven bij ons. Volgende week hebben we een opening gepland, dus laten we hopen dat er om het veld wat meer gaat gebeuren en dat daar mensen op af komen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.