FC Utrecht-directeur over kort geding tegen Leeuwarden: 'Gaan niet winnen, maar willen statement maken'

© RTV Utrecht
Utrecht - FC Utrecht-directeur Thijs Otto van Es heeft niet de illusie dat hij het kort geding tegen de gemeente Leeuwarden gaat winnen. De club spant dat kort geding aan omdat burgemeester Buma van Leeuwarden dit seizoen geen fans van bezoekende clubs meer toe wil laten bij thuiswedstrijden van SC Cambuur. Dus ook geen Utrecht-fans.
Het kort geding is het gevolg van een afspraak tussen de clubs en de KNVB, zegt Van Es in Een Berg Sport op RTV Utrecht. "Heel simpel bepaalt die afspraak wanneer je uitpubliek meeneemt en hoeveel." Burgemeesters hebben het recht om die afspraken te negeren. "En daar hebben wij geen begrip voor", aldus Van Es.
Maar als FC Utrecht dat kort geding zou winnen, heeft dat verstrekkende gevolgen. "De burgemeester heeft die bevoegdheid, ik denk niet dat wij gaan winnen." Maar Van Es wijst ook naar de gefaseerde maatregelen die genomen kunnen worden door burgemeesters, en denkt dat Buma stappen overslaat. "Het is voor ons een statement. We willen dat er altijd publiek mee mag."
De aflevering van Een Berg Sport met Thijs Otto van Es

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.