Titelfeest voor winnend Eemdijk nog even uitgesteld: 'Alvast een klein drankje erop drinken'

Yannick Bouw
Yannick Bouw © Orange Pictures
Provincie Utrecht - Eemdijk kon vandaag de titel pakken in de vierde divisie B, maar dat is niet gebeurd. De Diekers maakten zelf geen fout door met 4-1 te winnen bij WV-HEDW in Amsterdam. Maar omdat achtervolger AVV Swift ook won, wordt het titelfeest nog even uitgesteld.
Een korte samenvatting van WV-HEDW - Eemdijk, door Menno Schilder
Eemdijk kende een droomstart in Amsterdam, want Jeffrey van den Dikkenberg scoorde al na twee minuten de 1-0. Argjend Selimi bracht nog voor rust de stand op 2-0. Na rust stond Eemdijk echter onder druk en dat resulteerde in de aansluitingstreffer van WV-HEDW.
Topscorer Yannick Bouw bracht de ploeg van trainer Willem Romp wat lucht door een penalty te benutten (3-1) waarna Van den Dikkenberg de eindstand op 4-1 bepaalde met zijn tweede treffer van de middag.
Eemdijk-coach Willem Romp: 'Waren vandaag al wat meer ontspannen'

Titel Eemdijk tijdens de derby?

De titel in de vierde divisie kan Eemdijk bijna niet meer ontgaan. Alleen in theorie kan achtervolger Swift, dat met 1-0 won bij Huizen, nog kampioen worden. Het gat is 14 punten met nog vijf duels te gaan. Die andere achtervolger, Genemuiden, speelde gelijk en is uitgeschakeld in de titelstrijd.
Dat betekent dat de groenen uit Bunschoten-Spakenburg volgende week thuis, bij winst op d'Olde Veste, het kampioenschap mogen vieren. Saillant: precies op die dag wordt in het dorp ook de grote derby tussen IJsselmeervogels en Spakenburg op het programma.
Jeffrey van den Dikkenberg: 'Gelukkig bleef Yannick Bouw van die bal af'

DHSC heeft aan een helft genoeg

In dezelfde competitie als Eemdijk wist DHSC een overtuigende zege te boeken. Op het eigen veld in Utrecht werd met 3-1 gewonnen van AZSV, door goals van Rodney Sneijder, Emre Bal, Yassine Tekfaoui. Daardoor is DHSC nu vijfde, met 42 punten uit 25 wedstrijden.

WV-HEDW - Eemdijk (Vierde divisie B)

2' Jeffrey van den Dikkenberg (0-1)
34' Argjend Selimi (0-2)
64' Ashraf Azzouz (1-2)
70' Yannick Bouw, pen (1-3)
83' Jeffrey van den Dikkenberg (1-4)

DHSC - AZSV (Vierde divisie B)

Rodney Sneijder (1-0)
Emre Bal (2-0)
Yassine Tekfaoui (3-0)
Doelpunt AZSV (3-1)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.