FC Utrecht wint na 2,5 maand weer in eigen huis: 'Gestolen overwinningen zijn soms het lekkerst'

© FCUtrecht.nl
Utrecht - FC Utrecht heeft na 2,5 maand zonder thuiszege weer eens de drie punten gepakt in Stadion Galgenwaard. Hoewel FC Twente lang de boventoon voerde trokken de Utrechters de 1-0 zege over de streep.
In de eerste helft werden er al twee treffers afgekeurd voor FC Twente. Beide vanwege buitenspel. FC Twente had het betere van het spel en dacht in de 68e minuut opnieuw op voorsprong te komen. Maar ook die treffer, van Woudenberger Ricky van Wolfswinkel, werd na ingrijpen door de VAR afgekeurd vanwege buitenspel.
Een minuut later was het uit het niets aan de andere kant raak. Sander van de Streek rommelde met de bal en schoot vervolgens van een meter of achttien de 1-0 tegen de touwen. Dat bleek later ook de eindstand. Het is voor FC Utrecht de tweede zege op rij in de eredivisie.

Ranglijst

FC Utrecht staat zevende in de eredivisie met 45 punten. FC Twente staat zesde met 6 punten meer. Sparta is de nummer vijf met 52 punten. Door de zege behoudt FC Utrecht een voorsprong van 8 punten op nummer acht RKC Waalwijk.

Gestolen overwinning

FC Utrecht-trainer Michael Silberbauer erkent dat de drie punten gestolen zijn. "Ik noemde het in de kleedkamer een 'dirty' overwinning", aldus de oefenmeester. "Soms zijn dat de lekkerste overwinningen."
"FC Twente is een goede ploeg. Je ziet dat ze al lang samen spelen. Het is niet makkelijk om tegen ze te spelen", aldus Silberbauer. "We wisten dat als we compact zouden blijven spelen we een kans zouden krijgen."
Jens Toornstra zag een repeterend probleem bij zijn ploeg. "We zijn veel te ongeduldig. We willen te snel en teveel. Dat loopt al het hele seizoen", zei Toornstra. "Soms is het beter om even de bal bij je te houden en het volgende moment te zoeken."
FC Utrecht-trainer Michael Silberbauer over de zege van zijn pleg

Uitblinkers

Van de Streek en Toornstra waren de uitblinkers bij de Utrechters. "Zij hebben veel meters afgelegd. Zij moesten met onze andere manier van druk zetten ook wat extra's doen."
"Ik zal nooit minder dan honderd procent geven", zegt Van de Streek over zijn strijdende optreden. "Na die afgekeurde goals had ik het gevoel dat wij nog wel een kans zouden krijgen en dat gebeurde."
En door zijn 56e eredivisietreffer voor FC Utrecht te maken bezorgde hij zijn club de overwinning. "Ik keek heel even op naar de keeper. Ik zag dat ik hard en laag moest schieten. Hij ging er lekker in", aldus Van de Streek. "Ik probeer altijd belangrijk te zijn. Ik wil er ieder jaar tien in schieten." Op dit moment staat hij op acht treffers.
Jens Toornstra: 'We zijn te ongeduldig'

Toekomst Van de Streek

Het contract van Van de Streek loopt deze zomer af bij FC Utrecht. Technisch directeur Jordy Zuidam en de middenvelder zijn nog in gesprek. "Ik wil nog geen deuren dichttrekken voor het buitenland. We blijven in gesprek, maar niet alleen met FC Utrecht. Alles staat nog open."
Doelpuntenmaker Sander van de Streek: '

FC Utrecht - FC Twente: 1-0

69' Sander van de Streek (1-0)

Scheidsrechter: Dennis Higler

Liveblog teruglezen:

90+4' Het is afgelopen. FC Utrecht wint met 1-0.
69' DOELPUNT FC UTRECHT! Uit het niets is het aan de andere kant wel raak. Van de Streek rommelt met de bal en schiet hem uiteindelijk van zo'n 18 meter afstand binnen.
De 1-0 van Sander van de Streek

68' En dat is drie. Voor de derde keer wordt een treffer van FC Twente afgekeurd vanwege buitenspel. Opnieuw vanwege buitenspel.
46' De tweede helft is begonnen.

Rust

45+4' Het is rust in Stadion Galgenwaard bij een 0-0 stand.
23' Opnieuw wordt er een goal van FC Twente afgekeurd. Sem Steijn schoot de bal binnen vanuit de rebound van een poging van Cerny. De Tsjech stond echter buitenspel.
9' FC Twente denk op voorsprong te komen maar de treffer wordt afgekeurd vanwege buitenspel.
1' Er is afgetrapt in Stadion Galgenwaard.

Opstellingen:

FC Utrecht: De Keijzer; Klaiber, Van der Hoorn, Viergever, Van der Maarel; Brouwers, Toornstra, Van de Streek; Jensen, Douvikas, Boussaid
FC Twente: Unnerstall; Brenet, Pleguezuelo, Pröpper, Smal; Steijn, Zerrouki, Vlap; Cerný, Van Wolfswinkel, Misidjan

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.