Edward Sijahailatua nieuwe trainer Saestum

© Norbert Waalboer
Zeist - Edward Sijahailatua is met ingang van komend seizoen trainer van de vrouwen van Saestum. De voormalige prof is de opvolger van David Romijn, die na dit seizoen vertrekt bij de topklasser uit Zeist.
Als voetballer werd de nieuwe Saestum-trainer opgeleid bij Feyenoord. In 1991 werd de nu 51-jarige Sijahailatua prof bij NAC. Daarna speelde hij ook nog voor RKC en Helmond Sport.
Sijahailatua komt over van Be Quick, dat net als Saestum in topklasse speelt. Eerder werkt hij ook in de topklasse bij Eldenia. Bij Saestum moet hij gaan bouwen aan een nieuw elftal, omdat naar verwachting veel speelsters van de huidige selectie de club zullen verlaten. "We waren dus niet alleen op zoek naar een trainer met ervaring in de topklasse, maar ook iemand die weer wil bouwen aan een team dat in de topklasse kan strijden op de titel", zegt manager vrouwenvoetbal Ido Reitsma van Saestum.

Succesperiode

Saestum staat momenteel tweede in de topklasse achter FC Eindhoven dat zo goed als zeker kampioen wordt. In 2008, 2015, 2018 en 2022 was de ploeg uit Zeist kampioen van de topklasse, het hoogste amateurniveau van het vrouwenvoetbal in Nederland.
Voordat de eredivisie in 2008 werd ingevoerd, waarin profclubs met een vrouwenteam gingen spelen, was Saestum de onbetwiste topclub in het Nederlandse vrouwenvoetbal. Tussen 1996 en 2006 werd de club uit Zeist acht keer landskampioen. Bovendien werd vier keer de KNVB beker gewonnen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.