Meijering wordt prof bij Movistar

© Movistar Team
De Bilt - Mareille Meijering fietst dit seizoen voor Movistar. De 28-jarige wielrenster uit De Bilt heeft een contract voor twee seizoenen getekend.
Meijering rijdt al vanaf 1 mei in de kleuren van haar nieuwe ploeg. Ze is daarmee de 16e renner voor de Spaanse ploeg dit seizoen. Het wordt haar eerste seizoen als full-prof.
Meijering traint in Nederland al met haar nieuwe teamgenoten, onder wie Annemiek van Vleuten en de Woerdense Floortje Mackaij. De Biltse maakt een bliksemcarrière door in het wielrennen. Nadat ze haar Master of Science in Finance and Economics haalde en als docent werkte aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit Utrecht, heeft ze wielrennen en werk altijd gecombineerd. Dit seizoen is pas de eerste die volledig in het teken staat van de topsport. Bij de amateurs had ze al enkele goede resultaten op nationaal niveau.

Vorig seizoen nog amateur

Nadat ze in 2022 met het continentale team Multum Accountants haar eerste World Tour-wedstrijden buiten Nederland reed, zoals de Ronde van Vlaanderen, Gent-Wevelgem of de Omloop Het Nieuwsblad (19e), heeft Meijering in 2023 een snelle doorbraak gehad. Ze werd 10e algemeen in de UAE Tour, reed met de besten vooruit in Valencia (10e) en reed op een zeer hoog niveau in Nokere Koers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.