Ziekenboeg FC Utrecht loopt leeg voor treffen met Feyenoord

Vasilis Barkas is er zondag weer bij
Vasilis Barkas is er zondag weer bij © Orange Pictures
Provincie Utrecht - Vasilis Barkas lijkt zondag weer het doel te kunnen verdedigen van FC Utrecht, in de uitwedstrijd tegen koploper Feyenoord. De Griekse doelman, die de wedstrijd tegen FC Twente miste, trainde op de vrijdagtraining volledig mee. Ook Bart Ramselaar en Taylor Booth zijn mogelijk weer beschikbaar.
"We moeten de reactie nog even afwachten, maar het ziet er goed uit", zegt trainer Michael Silberbauer twee dagen voor het duel in De Kuip, waar Jens Toornstra voor het eerst sinds 22 september 2013 een uitwedstrijd gaat spelen. Destijds verloor de middenvelder met FC Utrecht met 1-0. Tony Vilhena was de doelpuntenmaker, Toornstra's medespelers waren onder meer Tommy Oar, Johan Martenson en Timothy Derijck.
Jens Toornstra kijkt uit naar zijn terugkeer in De Kuip
"Da's inderdaad heel lang geleden, maar ik kijk er wel naar uit", zegt Toornstra. "Ik hoop dat wij een goeie wedstrijd op de mat kunnen leggen en met een resultaat weg kunnen gaan." Daarbij hoopt de routinier dat FC Utrecht beter gaat spelen nu de druk weg is omdat plaatsing voor de play-offs wel zo'n beetje binnen is. "We winnen wedstrijden niet makkelijk, we moeten er heel hard voor werken. Wij willen ook wel weer eens met 2 of 3-0 winnen. Maar ik weet ook zondag niet de uitgelezen mogelijkheid is."

Naweeën van Rome?

Feyenoord speelde donderdag in Rome 120 minuten in de Europa League tegen AS Roma. In dat duel stonden de Rotterdammers op de drempel van de halve finale, maar AS Roma sleepte er op het laatste moment een verlenging uit. Daarin ging Feyenoord met 4-1 onderuit.
De vraag die dan blijft hangen is wat zwaarder weegt voor Feyenoord: de mentale tik van het mislopen van de halve finale, of het fysieke verhaal van een wedstrijd van 120 minuten en een vliegreis terug naar Rotterdam. "Ik denk dat ze van allebei geen last zullen hebben", stelt Jens Toornstra. "Ze hebben aangetoond heel fit te zijn. Wij moeten er niet vanuit gaan dat het makkelijker wordt dan normaal."
Michael Silberbauer blikt vooruit op Feyenoord-FC Utrecht
Michael Silberbauer denkt dat het mogelijk wel een rol gaat spelen. "Misschien dat het later in de wedstrijd in ons voordeel gaat werken", hoopt de trainer van FC Utrecht. "Ons doel is om daar een goeie wedstrijd neer te zetten. We willen punten halen daar, maar dat wordt heel moeilijk."

Feyenoord - FC Utrecht begint zondagmiddag om 16.45 uur en is integraal te volgen in Namen & Rugnummers op Radio M Utrecht. Die uitzending begint al om 14.00 uur, met voetbal uit de vierde divisie en hockey.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.