Knuppels UVV zwijgen tegen Roef!

UVV-speelster Laura Arp
UVV-speelster Laura Arp © Orange Pictures, Jan Kruijdenberg
Utrecht - De softbalsters van UVV hebben in de hoofdklasse twee keer kansloos verloren van Roef!. De eerste wedstrijd eindigde in Moergestel in een 4-0 nederlaag voor de Utrechters.
Roef! kwam al in de eerste inning op voorsprong. UVV-pitcher zette Lauren Heijnsdijk zette openingsslagvrouw Lisa de Vries met 4-wijd op het honk. Zij scoorde na een honkslag van Briana Marcelino en een grondbal van Nicky Uytdendaal. In de derde inning kwam de openingsslagvrouw van Roef! opnieuw op het honk met vier wijd. Marcelino scoorde vervolgens op een tweehonkslag van Isa Los en een honkslag van Bente Zwanenburg. Heijnsdijk reageerde met twee keer vier wijd op rij waardoor ook het derde punt binnenkwam voor de thuisploeg.
Na een korte regenonderbreking aan het begin van de vijfde inning scoorde Roef! voor de vierde keer. Kate Geldof kwam met een driehonkslag op het honk, waarna ze binnen werd geslagen door Emma de Brouwer. UVV slaagde er niet in om werpster Heijnsdijk aanvallend te ondersteunen. De Utrechters kwamen niet verder dan één honkslag van Marleen van Gastel. De ploeg kreeg acht keer drie slag.

Wedstrijd 1
Roef! - UVV 4-0

Winnende werpster: Marjolein Merkx (Roef!): 4.0 innings, 1 honkslag, 0 runs, 1x vier wijd, 4x drie slag.
Verliezende werpster: Lauren Heijnsdijk (UVV): 6.0 innings, 5 honkslagen, 4 runs, 8x vier wijd, 4x drie slag.
Save: Chrys Hildebrand (Roef!): 3.0 innings, 0 honkslagen, 0 runs, 0x vier wijd, 6x drie slag.

Marleen van Gastel (UVV): 1-3 (1x drie slag)
Emma de Brouwer (Roef!): 0-1 (2 RBI, 2x vier wijd)
Kate Geldof (Roef!): 1-1 (1 driehonkslag, 2x vier wijd, 1 run)
Bente Zwanenburg (Roef!) 1-3 (1 RBI)

Verschil in tweede duel nog groter

Het tweede duel leverde eenzelfde beeld op. UVV kon alleen tegenhouden en was aanvallend machteloos op het pitchen van Chrys Hildebrand. Het werd 9-0. UVV-werpster Ilona Marcelis kreeg in de tweede inning voor het eerst een punt te verwerken. De Brouwer was met een driehonkslag op de honken gekomen en werd daarna binnengeslagen door Kim Emmen.
Een inning later werd UVV compleet overlopen. Roef! scoorde maar liefst 8 keer. Het betekende het einde van de wedstrijd voor Marcelis die in korte tijd 9 honkslagen om de oren kreeg. Opvolgster Melissa Burger kon met moeite het bloeden stoppen.
Opnieuw waren de Utrechters aanvallend zwak. De teller kwam weer niet verder dan één honkslag. Dit keer door Britt van Veen. UVV wacht na vier wedstrijden nog op de eerste punten bij de rentree in de hoofdklasse.

Wedstrijd 2

Roef! - UVV 9-0

Winnende werpster: Chrys Hildebrand (Roef!): 3.0 innings, 0 honkslagen, 0 runs, 1x vier wijd, 4x drie slag.
Verliezende werpster: Ilona Marcelis (UVV): 6.0 innings, 5 honkslagen, 4 runs, 8x vier wijd, 4x drie slag.
Save: Marjolein Merkx (Roef!): 2.0 innings, 1 honkslag, 0 runs, 0x vier wijd, 4x drie slag.

Britt van Veen (UVV): 1-2
Nicky Uytendaal (Roef!): 1-2 (1 driehonkslag, 1 run, 2 RBI, 1x vier wijd, 1x drie slag)
Kim Emmen (Roef!): 2-3 (1 tweehonkslag, 1 run, 2 RBI)
Emma de Brouwer (Roef!) 2-3 (1 tweehonkslag, 2 runs, 1 RBI)

Geen honkbal

In de hoofdklasse honkbal had UVV een vrij weekend. Quick Amersfoort kwam eveneens niet in actie. Het duel in Amersfoort tegen rivaal HCAW werd afgelast.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.