Eemdijk kan het pontje op, De Diekers veroveren titel vierde divisie B: 'Ik ben voorlopig niet thuis'

Eemdijk met de kampioensschaal
Eemdijk met de kampioensschaal © Arnold Schenk
Bunschoten-Spakenburg - Het feest kan los bij voetbalclub Eemdijk. De Diekers hebben zich zaterdag gekroond tot kampioen van de vierde divisie B. Eemdijk promoveert door deze prestatie naar de derde divisie.
Verslaggever Arnold Schenk over de kampioenswedstrijd van Eemdijk
De ploeg van trainer Willem Romp sleepte zaterdag de titel binnen doordat er werd gewonnen van d'Olde Veste '54. Clubtopscorer Yannick Bouw maakte na een half uur spelen de 1-0. Hij kon zijn 22e treffer van het seizoen in het doel werken na een voorzet van Argjend Selimi. Hoewel het lang spannend bleef op het scorebord werd het in de laatste minuut nog 2-0 via een doelpunt van Jeffrey van den Dikkenberg.
Het slot van Eemdijk – D'Olde Veste '54
Eemdijk heeft na 26 wedstrijden 63 punten. Nummer twee Swift kan De Diekers in de resterende vier duels niet meer bijhalen. In 2018 promoveerde Eemdijk ook van de vierde divisie (toen nog hoofdklasse) naar de derde divisie om vervolgens een jaar later weer de omgekeerde weg te bewandelen.
De selectie van Eemdijk viert de titel
De selectie van Eemdijk viert de titel © Orange Pictures

Euforie bij Eemdijk

Clubtopscorer Bouw kon na afloop zijn geluk niet op. "Het is een superseizoen", aldus de doelpuntenmachine. "We hebben iedereen van de mat gespeeld. We belonen onszelf dat we nu al kampioen zijn. Het is verdiend."
"Het was nog wel even billen knijpen. Dat het nog 2-0 werd was heerlijk", aldus Bouw vanuit de feestvreugde. "Ik ben voorlopig niet thuis."
Yannick Bouw: 'Een superseizoen'
Ook trainer Willem Romp kwam superlatieven tekort. "Geweldig, geweldig. Dit is super mooi om mee te maken. Het gevoel is fantastisch", aldus de oefenmeester. "Het was aan de bal niet goed genoeg vandaag. Onbewust zat er denk ik wel wat spanning op."
Trainer Willem Romp: 'Super mooi om mee te maken'
"Er gaan wel wat biertjes doorheen vanavond", zei aanvoerder Jan Pieter Hartog na de kampioenswedstrijd. Hij stopt aan het einde van het seizoen. "Ik weet nog niet wat ik ga doen, maar in ieder geval niet meer voetballen."
Aanvoerder Jan Pieter Hartog (40): 'Wij zijn in iedere linie beter dan de rest'
Ook verdediger Dennis Hollart vond het terecht dat ze de titel hebben veroverd. "Ik denk dat wij derde divisie-waardig zijn. We zijn met overmacht kampioen geworden. Niet altijd met het mooiste voetbal, maar dat hoort erbij."
Dennis Hollart: 'We maakten het onnodig spannend'

Huldiging

Eemdijk – D'Olde Veste '54: 2-0

30' Yannick Bouw (1-0)
90' Jeffrey van den Dikkenberg (2-0)

Eemdijk gaat de titel uitgebreid vieren. De selectie gaat rond 19.00 uur traditiegetrouw op het pontje heen en weer. Verder zijn er festiviteiten gepland op Sportpark De Vinken waarbij de selectie ook de gemeentebeker zal ontvangen van burgemeester Melis van de Groep.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.