Onderzoek KNVB naar Spakenburg-fans

SPAKENBURG - De KNVB onderzoekt welke Spakenburg-supporters betrokken zijn geweest bij het belagen van scheidsrechter Marcel Bellinga. De voetbalbond wil weten of er KNVB-leden bij zitten en hen straffen als dat het geval is. Het onderzoek gaat ongeveer twee weken duren.
Scheidsrechter Bellinga werd vrijdagavond bij zijn huis in Groningen bedreigd. De Spakenburg-fans stonden in zijn tuin en zorgden voor tumult in de straat.
De supporters deden dit uit woede over enkele beslissingen van de scheidsrechter tijdens de beladen vissersderby IJsselmeervogels-Spakenburg. De supporters hadden elkaar via Twitter opgestookt, meldt de politie.

STRAFFEN

Ministers Edith Schippers (Volksgezondheid) en Ivo Opstelten (Veiligheid) lanceerden eind april het actieplan 'Naar een veiliger sportklimaat'. Hierin staat dat geweld tegen scheidsrechters flink zwaarder wordt bestraft.
Justitie kan voor geweld tegen arbiters op het sportveld een beduidend zwaardere straf eisen, vergelijkbaar met straffen voor geweld tegen ambtsdragers. Voor iedereen op en rond het veld moeten duidelijke gedragsregels komen, zo luiden enkele punten uit het actieplan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.