Veenendaal - Veenendaal: Dit is de route en dit zijn de beste kijkplekken

Rick en Niels verkenden Veenendaal - Veenendaal
Rick en Niels verkenden Veenendaal - Veenendaal © RTV Utrecht
Veenendaal - Dit weekend staat de 36e editie van wielerkoers Veenendaal - Veenendaal op het programma. Op vrijdag rijden de vrouwen, op zaterdag de mannen. In aanloop naar deze wedstrijd nemen we de route onder de loep.
En dat doen we weer met verslaggever Rick van Manen en voormalig semi-profrenner Niels van Ekeren. De twee wielerfanaten verkenden eerder al het parcours van de Arno Wallaard-memorial, nu zijn ze met de fiets de 35 kilometer van Veenendaal - Veenendaal afgegaan. 35 kilometer? Ja. De renners fietsen de ronde namelijk vijf keer. In totaal wordt er 175.8 kilometer afgewerkt.
Het parcours is dit jaar weer iets veranderd. Rick en Niels gingen op onderzoek uit en daar kwamen ze niet zonder kleerscheuren vanaf. Een gebroken ketting, een nat pak, bekijk hun verkenningstocht hieronder.
Een gebroken ketting, een nat pak: Niels en Rick verkenden Veenendaal - Veenendaal

Waar de route van dichtbij bekijken?

1. Centrum Veenendaal: Om 13.00 uur zullen de renners vanaf het raadhuisplein in Veenendaal vertrekken. Doordat het parcours vijf keer wordt afgewerkt is het peloton vijf keer te zien in het centrum van Veenendaal. Met als toppunt natuurlijk de finish rond 17.30. Topsprinter Dylan Groenewegen is van de partij, hij won de massasprint in zijn geboortedorp al vier keer.
2. Wageningen: Renners een scherpe bocht zien maken? Ook dat kan! Vanuit Veenendaal raast het peloton richting Wageningen. Maar net voordat ze het dorp in gaan slaan ze twee keer af naar rechts met daarin ook nog een haarspeld bocht. Stuurmanskunsten zijn hier gegarandeerd te zien.
3. Helling Paardenveld: Nadat de renners van de rotonde komen gaan ze Paardenveld beklimmen. Deze beruchte beklimming is te vinden in een mooie omgeving. Een ideale omgeving om de renners van dichtbij te zien zwoegen. Of ze hard naar beneden zien gaan? Dan ga je gewoon aan de andere kant van de helling staan.
4. Thuis: Zaterdag is de mannen-editie van Veenendaal gewoon vanuit huis te volgen. RTV Utrecht doet live-verslag op televisie en op Radio M Utrecht (93.1 FM) in Namen en Rugnummers. Dus waar je ook bent, zaterdag hoef je niks te missen van Veenendaal - Veenendaal.
De route van Veenendaal - Veenendaal 2023
De route van Veenendaal - Veenendaal 2023 © Organisatie Veenendaal-Veenendaal

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.