Wielrenner Martijn Budding wil sprinten in Veenendaal- Veenendaal 'Mezelf meten tussen de grote sprinters'

© Tour de Tietema
Veenendaal - Wielrenner Martijn Budding staat vol ambitie aan de start van zijn thuiskoers Veenendaal-Veenendaal. Een speciale koers voor de renner uit Veenendaal: "Veel dichterbij gaat de koers niet komen. Je finisht in je geboortestad. Dat gebeurt ook niet elke dag".
De renner van Tour de Tietema stond al vier keer eerder aan de start van Veenendaal-Veenendaal en wist in 2019 knap tweede te eindigen achter de Australiër Zak Dempster. "Dit jaar zou ik me heel graag willen meten met de grote sprinters. Er staan een aantal ploegen aan de start met hele grote jongens. Ik zou het super mooi vinden om mezelf daar tussen te gooien en te zien waar ik eindig".
Er staan dit jaar maar liefst vijf World-Tourploegen aan de start waaronder Jayco-AlUla met Dylan Groenewegen uit Vinkeveen. Groenewegen wist de koers al vier keer te winnen en zal dit jaar proberen zijn vijfde overwinning in Veenendaal te behalen. Voor Budding een mooie uitdaging: "De enige manier waardoor ik Groenenwegen kan verslaan is harder sprinten. En dat wordt heel erg moeilijk, dat realiseer ik mezelf ook wel. Maar ik wil gewoon kijken waar ik sta".
Al is Budding nog niet zeker of het een massasprint gaat worden in de straten van Veenendaal. "Ik denk dat het overal op de kant kan gaan. De enige plek waar het windstil zal zijn, zal rond de finish zijn, in het centrum dus en rond de klimmetjes. Dus ik denk dat je gewoon heel alert moet zijn".
Zaterdag is deze editie van Veenendaal gewoon vanuit huis te volgen. RTV Utrecht doet vanaf half vier live-verslag op TV en vanaf twee uur de hele middag op Radio M Utrecht (93.1 FM) in Namen en Rugnummers. Dus waar je ook bent, zaterdag hoef je niks te missen van Veenendaal - Veenendaal.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.