Live op Radio M: Veenendaal-Veenendaal en topspanning in andere sporten

Dylan Groenewegen won Veenendaal-Veenendaal ook in 2016
Dylan Groenewegen won Veenendaal-Veenendaal ook in 2016 © Orange Pictures
Provincie Utrecht - Een bomvolle Namen & Rugnummers vanmiddag, met de 38e editie van Veenendaal-Veenendaal, de naderende ontknoping in het amateurvoetbal en de halve finales van de play-offs in het hockey en het rugby.
De startlijst van Veenendaal-Veenendaal mag er zijn. Met nummer 1 start uiteraard Dylan Groenewegen. De inwoner van Vinkeveen drukte zijn wiel al vier keer als eerste over de meet op de Kerkewijk. Mocht het weer op een massaspurt aankomen is de Fransman Nacer Bouhanni mogelijk één van zijn concurrenten. Ook Sam Welsford en Arvid de Kleijn behoren tot de kanshebbers. En baansprinter Matthijs Büchli is ook van de partij. Of hij de 176 kilometer goed genoeg verteert om zich in een massaspurt te mengen is de vraag.
Veenendaler Martijn Budding rijdt een thuiswedstrijd. Hij hoopt in de buurt te komen van zijn beste klassering ooit, de tweede plaats in 2019. Ook van de partij: Rasmus Bogh Wallin. De Deen won vorige maand in Meerkerk de Arno Wallaard Memorial.

Voorbereiding op play-offs

In de top van het amateurvoetbal maakt IJsselmeervogels zich op voor de play-offs om lijfsbehoud in de tweede divisie. De uitwedstrijd tegen Scheveningen, waarin Jaimy Schaap en Wessel Boer terugkeren na een schorsing, is er een om vertrouwen te tanken in de aanloop naar die play-offs.
Eerder dit seizoenen verloor IJsselmeervogels op eigen veld met 5-1 van Scheveningen. Een uur na die wedstrijd werd trainer Peter de Gunst ontslagen. Van de acht wedstrijden die de Vogels sinds de invoering van de topklasse in Scheveningen speelde wonnen ze er vijf.
De kans wordt steeds groter dat ook GVVV in die play-offs belandt. De Veenendalers staan nog altijd drie punten achter koploper ACV. De ploeg uit Assen maakt al maanden geen misstap. Zaterdag is waarschijnlijk de laatste kans op zo'n uitglijder, als ACV op bezoek gaat bij VVOG, dat de punten hard nodig heeft in de strijd tegen degradatie.
GVVV ontvangt FC Rijnvogels. De ploeg uit Katwijk heeft nog een piepkleine kans op het bereiken van de play-offs. Eerder dit seizoen won GVVV in Katwijk met 3-2. De Veenendalers moeten twee keer winnen en dan hopen op een misstap van ACV.

Hopen op finale

© RTV Utrecht
Ook live, vanaf 16.00 uur, de tweede halve finale van de hockeyvrouwen van SCHC tegen Hurley. Op Hemelvaartsdag won SCHC de uitwedstrijd in Amstelveen met 1-0. Vanmiddag is een gelijkspel genoeg voor plaatsing voor de finale. Als Hurley met een doelpunt verschil wint, volgen er shoot-outs.
SCHC won de reguliere competitie en aast op de eerste landstitel in de clubgeschiedenis. Na eventuele plaatsing voor de finale wacht een tweeluik tegen Amsterdam of Den Bosch. Die speelden hun eerste duel met 1-1 gelijk.
Ook de rugbyers van Eemland kunnen zich vanmiddag plaatsen voor de finale om het landskampioenschap, en ook zij jagen op hun eerste titel. De halve finale, tegen Haarlem, gaat over één wedstrijd. Het duel wordt gespeeld in Amersfoort. Eemland heeft dus het thuisvoordeel, maar dat was de laatste keer dat beide ploegen elkaar in Amersfoort troffen won Haarlem met 35-27.
Dat was de enige nederlaag van Eemland in de kampioenspoule. De Amersfoorters wonnen de andere negen wedstrijden en beëindigden de kampioenspoule als winnaar. De winnaar van het duel van vanmiddag speelt op Tweede Pinksterdag de finale.

Behalve de live evenementen brengen we vanmiddag de tussenstanden van onze regioclubs uit de tweede, derde en vierde divisie waar we vanmiddag niet live bij zijn. En we blikken vooruit op Ajax - FC Utrecht van morgen. Presentator is Bert Kous.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.