Lotte Kopecky rapste in massasprint Veenendaal - Veenendaal: 'Het kon bijna niet beter'

Kopecky wint de sprint op de Kerkewijk in Veenendaal
Kopecky wint de sprint op de Kerkewijk in Veenendaal © RTV Utrecht
Veenendaal - Lotte Kopecky heeft de derde editie van de vrouwenkoers van Veenendaal-Veenendaal gewonnen. De Belgische sprintster maakte daarmee haar favorietenrol waar. In de sprint na ruim 140 kilometer verwees ze de Italiaanse Fidanza naar de tweede plaats, de Poolse Daria Pikulik werd derde.
Terugblik op de vrouwenwedstrijd Veenendaal - Veenendaal met een interview met Lotte Kopecky
De eerste aanvalster was Eline Jansen van WV Schijndel. Zij had al snel 15 seconden voorsprong en kreeg na enige tijd gezelschap van Anneke Dijkstra en de Nieuw Zeelandse Sophie Edwards. De drie hadden na 50 kilometer een voorsprong van 1 minuut 45 op het peloton met alle favorieten.
Op 95 kilometer, op driekwart van de wedstrijd, was de voorsprong van de drie teruggelopen tot onder de minuut. Bij het ingaan van de laatste ronde waren de koplopers ingerekend en begon een compleet peloton aan de laatste 35 kilometer. De teams van de sprinters hielden daarna de boel bij elkaar en bereidden een massaspurt voor.
Micha Bredewold uit Hoogland reed in dienst van ploeggenote Lotte Kopecky. Ze moest de Belgische goed afzetten voor de laatste kilometer. Daarvoor mocht ze het zelf nog even proberen tijdens een van de klimmetjes. Ze kijkt dan ook terug op een geslaagde koers.
Micha Bredewold: 'Ik heb Lotte goed afgezet aan de finish'
Het peloton op het Paardenveld in Rhenen
Het peloton op het Paardenveld in Rhenen © RTV Utrecht
In de massaspurt die volgde was Kopecky de snelste. Ze had een wiellengte voorspring op Fidanza. Pikolek volgde op een fietslengte. De rest van het peloton finishte op enkele meters.

Zaterdagmiddag is de wedstrijd voor mannen, de 38e editie van Veenendaal-Veenendaal. Die koers is vanaf 14.00 uur live te volgen op Radio M Utrecht in het sportprogramma Namen & Rugnummers. Van 15.30 uur is de koers ook live te zien op RTV Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.