Dylan Groenewegen wint zijn vijfde Veenendaal-Veenendaal, Martijn Budding tiende

Dylan Groenewegen
Dylan Groenewegen © Orange Pictures
Veenendaal - Dylan Groenewegen heeft voor de vijfde keer in zijn carrière Veenendaal-Veenendaal gewonnen. De sprinter uit Vinkeveen was zaterdag de snelste in de massasprint, voor landgenoot Arvid de Kleijn en de Australiër Sam Welsford.
Dylan Groenewegen: "De vijfde keer, dat is extra motiverend om terug te komen"
Na 2015, 2016, 2018 en 2022 mag Dylan Groenewegen zich nu dus ook in 2023 de winnaar noemen. Makkelijk ging dat niet, want een kopgroep van zes renners kleurde de openingsuren van de wedstrijd. Het waren Bodi del Grosso, Rick Ottema, Wouter van de Weerdhof, Axel van der Tuuk, Björn Bakker en Max Kroonen.
Een massasprint stond in de sterren geschreven, omdat veel sprintersploegen de controle in handen namen in het peloton. Door de nervositeit werd er veel gevallen, maar de favorieten bleven overeind. Max Kroonen bleef het langst over van de vroege vluchters, maar hij werd acht kilometer voor de streep teruggepakt.
Vervolgens werd toegewerkt naar de massasprint op de Kerkewijk, waar Jakub Mareczko de beste lead-out kreeg. Hij werd echter afgetroefd door Groenewegen, die met ruim verschil won. Achter hem werd De Kleijn tweede en Welsford derde. Veenendaler Martijn Budding sprintte naar een knappe tiende plaats in zijn thuisstad.
Een samenvatting van Veenendaal-Veenendaal 2023
"Winnen is altijd lekker. Het is nooit een prestigestrijd geweest, maar het is al de vijfde keer dat ik hier win. Dat maakt het leuk om hier in Veenendaal te komen. Hier haalde ik ooit mijn eerste profoverwinning, dat maakt het extra leuk om hier terug te komen", lacht Groenewegen. "Voor mij is het een koers in Nederland waar we er niet veel van hebben. Met alle mensen hier, maakt dat het extra leuk."
Hier haalde ik ooit mijn eerste profoverwinning, dat maakt het extra leuk om hier terug te komen
Dylan Groenewegen

Uitslag Veenendaal-Veenendaal 2023

1. Dylan Groenewegen (Vinkeveen)
2. Arvid de Kleijn (Ned)
3. Sam Welsford (Aus)
4. Jakub Mareczko (Ita)
5. Matteo Moschetti (Ita)
6. Jarne Van de Paar (Bel)
7. Timothy Dupont (Bel)
8. Jesper Rasch (Ned)
9. Alexander Salby (Den)
10. Martijn Budding (Veenendaal)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.