Rugbyers Eemland op karakter naar finale landstitel: 'Veel te spannend gemaakt'

© RTV Utrecht
Amersfoort - De rugbyers van Eemland hebben zich geplaatst voor de finale van de landstitel. De Amersfoorters waren in een enerverende halve finale met 31-25 te sterk voor RFC Haarlem.
Eemland kwam in de eerste helft met 14-0 voor te staan. RFC Haarlem draaide de score helemaal om naar een 20-14 voorsprong voor de bezoekers. In de tweede helft trok Eemland op karakter de 31-25 zege naar zich toe.
In de finale gaat Eemland het opnemen tegen de winnaar van de halve finale tussen Haagsche en 't gooi. De finale wordt op maandag 29 mei gespeeld.

Valkuil

"We hebben het veel te spannend gemaakt", zei rugbyer Niels van Oeffelen van Eemland. "We begonnen onwijs goed en dat was denk ik een beetje de valkuil. Het resultaat is uiteindelijk gelukkig goed."
De rugbyers van Eemland leken wel gespannen. "Er zit een hogere druk op zo'n wedstrijd", sprak Robbin Schut. "We zijn natuurlijk als eerste geëindigd in de competitie en dus willen we ons bewijzen."
Robbin Schut: 'Hele wedstrijd vertrouwen gehad'
Eemland is één duel verwijderd van die gedroomde landstitel. "We moeten vertrouwen houden. We hebben al het hele seizoen laten zien dat we goed zijn", aldus Van Oeffelen. "Als wij op ons best spelen is er geen enkel team dat van ons kan winnen. We gaan er vol voor."
"Ik denk dat we deze week niet extra hard maar extra goed gaan trainen", zei Schut die geschiedenis kan gaan schrijven en al heeft geschreven met Eemland. "Het hoogste dat Eemland ooit is geëindigd is achtste."
Niels van Oeffelen: 'Het ging in het begin misschien te makkelijk'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.