GVVV buigt het hoofd en ziet titel derde divisie naar ACV gaan: 'Dit moment zat eraan te komen'

© RTV Utrecht
Veenendaal - De titeldroom van GVVV in de derde divisie is uiteen gespat. De Veenendalers moesten zelf winnen en hopen op een misstap van koploper ACV, maar GVVV ging thuis met 2-1 onderuit tegen FC Rijnvogels en zag ACV winnen. De titel gaat daardoor naar Assen.
Een korte samenvatting van GVVV - FC Rijnvogels, door Arnold Schenk
GVVV had het overwicht in de openingsfase, maar wist dat niet uit te drukken in doelpunten op het scorebord. FC Rijnvogels kreeg ook wat kansen en kwam na een half uur op voorsprong via Kasper Michel.
De ploeg van trainer Gery Vink opende daarop de jacht op de gelijkmaker, die viel pas een kwartier voor tijd en kwam van de voet van Ilias Latif. Het slotoffensief van GVVV haalde niets uit. Sterker nog, Leonard de Beste zorgde voor de 2-1 voor FC Rijnvogels en de nederlaag van GVVV.
Een kostbare nederlaag, want koploper ACV deed wel wat het moest doen. De Assenaren wonnen met 4-1 van VVOG en mochten de titel vieren, omdat het met nog een wedstrijd te gaan een voorsprong van zes punten heeft op GVVV, dat zich mag opmaken voor de play-offs.
Trainer Gery Vink: "Dit moment zat er aan te komen dat we een steekje lieten vallen"
Nu moeten we alles bij elkaar rapen en op naar de nacompetitie
Gery Vink, trainer GVVV
"Het zat er aan te komen dat ACV of wij steekjes lieten vallen. Wij doen het vandaag. Of het terecht of onterecht is, doet er dan niet toe", vindt Vink. "We kregen zeven 100% kansen in de eerste helft en speelden uitstekend, maar we maken geen goal. Na rust creëren we minder en ga je na de 1-1 met risico spelen. De 2-1 achterstand is daarna zuur. Ik had niet zien aankomen dat we hier zouden verliezen."
"Het is nu belangrijk dat je alles heel houdt en energie te putten. Nu moeten we alles bij elkaar rapen en op naar de nacompetitie", aldus de trainer. Joeri Potjes is net terug van een blessure en zag GVVV kans op kans missen. "Vanaf de zijkant is dat nog erger, dat is heel frustrerend."
Joeri Potjes: "Vanaf de zijkant is het nog meer frustrerend"

Ruime zege DOVO, gelijkspel Sportlust

In de derde divisie zaterdag wist DOVO een ruime zege te boeken in de voorlaatste speelronde. Vlak voor rust opende Kian Visser (1-0) de score en vlak na rust verdubbelde Nick de Bondt (2-0) de voorsprong van DOVO. Vijf minuten tijd besliste Hicham Haouat de wedstrijd met de 3-0 namens de Veenendalers, die zich door de periodetitel al geplaatst hebben voor de play-offs om promotie.
Sportlust'46 wist op eigen veld in Woerden niet te winnen. Via Joshua Patrick en Marley Berkvens kwam Sportlust twee keer op voorsprong, maar de bezoekers uit Friesland toonden veerkracht en wisten twee keer gelijk te maken. De eindstand was daardoor 2-2 op Cromwijck.

GVVV - FC Rijnvogels (Derde divisie)

29' Kasper Michel (0-1)
76' Ilias Latif (1-1)
88' Leonard de Beste (1-2)

ASWH - DOVO (Derde divisie)

39' Kian Visser (0-1)
49' Nick de Bondt (0-2)
85' Hicham Haouat (0-3)

Sportlust'46 - Harkemase Boys (Derde divisie)

8' Joshua Patrick (1-0)
12' Nigel Hardenberg (1-1)
66' Marley Berkvens, pen. (2-1)
81' Mart Dijkstra (2-2)