Live op Radio M: SCHC en Montfoort SV'19 op titeljacht, Schaerweijde vecht voor lijfsbehoud

De vrouwen van SCHC speelden in de halve finale tegen Hurley
De vrouwen van SCHC speelden in de halve finale tegen Hurley © RTV Utrecht
Provincie Utrecht - Het zijn de weken van de beslissingen. Dit weekend kunnen de hockeysters van SCHC voor het eerst in de geschiedenis landskampioen worden. Hun mannelijke collega's van Schaerweijde kunnen het hoofdklasserschap veiligstellen en de voetballers van Montfoort SV'19 hopen te promoveren naar de vierde divisie. IJsselmeervogels bereidt zich voor op de play-offs om lijfsbehoud. Namen & Rugnummers is er vanmiddag uiteraard bij.
Om 14.00 uur gaat in Amsterdam de finale om de landstitel bij het vrouwenhockey van start. Voor het eerst in 25 jaar is dat een finale zonder Den Bosch. En voor de vierde keer is het een finale met het Bilthovense SCHC.
Hoewel Amsterdam al 21 keer landskampioen werd en SCHC nog nooit, geldt Stichtsche toch als favoriet voor de finale. De ploeg van coach Lucas Judge is al 46 competitieduels ongeslagen. Ook in de European Hockey League verloor de ploeg geen enkele wedstrijd. Tegen de latere winnaar Den Bosch speelde SCHC gelijk, waarna Den Bosch de shoot-outs beter nam.
De competitiewedstrijd tussen beide finalisten eindigde in Amsterdam in 1-1. In Bilthoven won SCHC met 3-2. De finale gaat dit jaar voor het eerst over twee wedstrijden. Vanmiddag is de eerste wedstrijd in Amsterdam, de return is maandag, tweede Pinksterdag, in Bilthoven.

Aan de bak

De promotie-degradatiewedstrijden in het hockey gaan nog wel ouderwets om twee gewonnen wedstrijden. Dat betekent dat Schaerweijde dit weekend aan de bak moet. De openingswedstrijd van de best-of-three, uit tegen Nijmegen, werd namelijk na shoot-outs verloren. Dat betekent dat de ploeg uit Zeist vandaag in eigen huis én maandag in Nijmegen moet winnen. Lukt dat niet, dan is Schaerweijde volgend seizoen samen met SCHC en Voordaan promotieklasser.
De wedstrijd van vanmiddag begint om 16.00 uur.

Hopen op FC De Bilt

'Wegblijven van de degradatiezone.' Dat was de doelstelling van trainer Gert Kruys, toen hij dit seizoen begon aan zijn klus bij 1e klasser Montfoort SV'19. Maar als vanmiddag om 14.30 wordt afgetrapt in de uitwedstrijd tegen Zuidvogels strijdt de ploeg van Kruys nog om de titel en om promotie naar de vierde divisie.
Gert Kruys, eerder dit seizoen tijdens Montfoort-Zuidvogels
Gert Kruys, eerder dit seizoen tijdens Montfoort-Zuidvogels © RTV Utrecht
Om dat te bewerkstelligen moet Montfoort in de eerste plaats zelf winnen. En dat wordt lastig, want Zuidvogels draait ook bovenin mee en pakt vanmiddag bij winst de derde periodetitel, waardoor het aan de play-offs om promotie zou mogen deelnemen. In Montfoort wonnen de mannen van Gert Kruys overigens met 1-0.
Maar alleen winst is voor Montfoort niet voldoende. Om de titel naar Montfoort te halen moet koploper BOL punten laten liggen. Dat moet dan gebeuren in de wedstrijd tegen FC De Bilt, en die ploeg heeft ook nog alles om voor te spelen. Bij winst zou FC De Bilt de degradatie play-offs nog kunnen ontlopen. Wij zijn vanmiddag live in Huizen, en volgen BOL - FC De Bilt op afstand.

IJsselmeervogels klaar voor play-offs?

De laatste wedstrijd die we vanmiddag live volgen is die tussen IJsselmeervogels en Quick Boys in de tweede divisie. Niet omdat daar zoveel op het spel staat, maar omdat we willen zien of IJsselmeervogels klaar is voor de play-offs, waarin het om te beginnen komende woensdag en volgende week zaterdag tegen Hercules moet proberen degradatie naar de derde divisie te voorkomen.
De Vogels leken in vorm te komen voor die play-offs, maar de laatste drie wedstrijden gaat het weer een stuk minder goed. Tegen Noordwijk en Scheveningen werd redelijk kansloos verloren en de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Jong Volendam leverde een 3-3 gelijkspel op.
Bij Quick Boys, dat eerder dit seizoen thuis met 2-1 won van IJsselmeervogels, speelt voormalig Vogels-spits Danny van den Meiracker. Ook Youssef el Kachati, die volgend seizoen naar de Westmaat zou komen maar uiteindelijk koos voor een profavontuur bij Telstar, speelt nu nog voor de ploeg uit Katwijk, die zesde staat in de competitie.

Behalve de vier wedstrijden waar een verslaggever van ons op de tribune zit, volgen we vanmiddag ook de andere sport uit de provincie. We houden je op de hoogte van de tussenstanden in de tweede, derde en vierde divisie en we kijken met een schuin oog naar de verrichtingen van BLTC Baarn en ALTA in de eredivisie tennis. Presentator vanmiddag is Pieter Tammens.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.