Montfoort SV'19 moet kampioenschap aan BOL laten: 'Titel was ultieme afsluiting geweest'

© RTV Utrecht/Arnold Schenk
Montfoort - Montfoort SV'19 moet via de play-offs proberen promotie naar de vierde divisie af te dwingen. De ploeg van trainer van Gert Kruys greep naast de titel in de 1e klasse A, door de uitwedstrijd tegen Zuidvogels met 2-1. De titel en de daarbij horende rechtstreekse promotie ging naar BOL uit Broek op Langedijk. Die ploeg won met 1-0 van FC De Bilt, dat nu via de play-offs degradatie gaan voorkomen.
Arnold Schenk over Zuidvogels - Montfoort SV'19
Montfoort SV'19 kwam na een kleine twintig minuten op een 1-0 achterstand door een treffer van Quincy van Waveren. Na rust werd het ook 2-0 door Nigel van Zelst. Pas daarna kreeg Montfoort SV'19 de eerste kansen, maar die gingen er niet in. Vlak voor tijd werd het alsnog 2-1 door Thomas Koenen. Daarna kopte Don Mimpen nog op de lat, maar het bleef bij 2-1 voor Zuidvogels, dat daarmee de laatste periodetitel pakt.
"We waren onherkenbaar, de nervositeit was groot", zei Gert Kruys na afloop. "Alles waar we normaal gesproken goed in zijn lukte niet." Montfoort eindigt dus als tweede, en oudgediende Bart Roelofs neemt dus geen afscheid met een titel. "Ik ben nog nooit kampioen geworden, dat was een ultieme afsluiting geweest."
Gert Kruys: 'We waren onherkenbaar'
Montfoort SV'19 speelt nu in de play-offs op 3 juni thuis tegen CSV Apeldoorn, dat in de vierde divisie B als 14e eindigde. Dat is een herhaling van de finale van de play-offs om promotie naar de topklasse in 2011. Toen won Montfoort na verlenging met 1-0. Gelukkig hebben we weekje rust, dat hebben we wel nodig", zegt Kruys. "Die jongens hebben alles gegeven, je kunt ze opvegen."
Bart Roelofs: 'Al vaker via de nacompetitie gepromoveerd'
Of zijn ploeg in de play-offs kansrijk is, durft de trainer niet te zeggen. "Ik heb geen idee. Het is voor mij allemaal nieuw. Ik vind CSV Apeldoorn een hele leuke tegenstander." Bart Roelofs heeft goede moed. "Ik ben al een paar keer gepromoveerd via de play-offs. Dan gaan we daar maar voor." Roelofs gaf in 2011 de assist op de winnende treffer van Mitchel Bottenheft. "Als je dan hoort dat je weer tegen Apeldoorn mag denk je meteen terug aan die wedstrijd."

Zuidvogels - Montfoort SV'19 2-1
1-0 Quincy van Waveren (19')
2-0 Nigel van Zelst (56')
2-1 Thomas Koenen (89')

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.