IJsselmeervogels optimistisch voor tweeluik met Hercules: 'Dat is een goeie ploeg, de kansen zijn fifty-fifty'

IJsselmeervogels-coach Gert Jan Karsten
IJsselmeervogels-coach Gert Jan Karsten © Orange Pictures
Zeist - In de tweede divisie heeft IJsselmeervogels in een knotsgekke wedstrijd met 4-3 gewonnen van Quick Boys. Spakenburg verloor ondanks een 0-1 voorsprong met 2-1 van Katwijk, dat door die overwinning kampioen is van de tweede divisie.
De generale voor de play-offs om lijfsbehoud heeft IJsselmeervogels aanvallend vertrouwen gegeven, maar verdedigend niet. De Vogels wonnen de thuiswedstrijd tegen Quick Boys met 4-3. Zes van de zeven doelpunten vielen in de laatste twintig minuten. Voormalig IJsselmeervogels-spits Danny van den Meiracker tekende als invaller voor alle doelpunten van Quick Boys. "Winnen van Quick Boys is lekkerder dan dat je er vlak voor de nacompetitie nog een keer dik af gaat."
"We hebben een behoorlijke eerste helft op de mat gelegd", beschouwde Vogels-trainer Gert Jan Karsten na. "We hadden ruimer voor kunnen staan. De tweede helft was kwalitatief minder. Dat kwam ook door het vele wisselen, maar ik wilde met het oog met de play-offs geen risico's nemen." Karsten had zijn ploeg opgedragen geen domme overtredingen te maken en geen aanmerkingen op de leiding te maken. Dat alles om geen gele kaarten op te lopen. "En dan moet je toch een wedstrijd spelen. Met zo'n voorbereiding kan je ook met 8-0 verliezen."
Gert Jan Karsten: 'Geen risico's genomen'
Karsten was de afgelopen weken niet tevreden over de inzet van zijn spelers. "Ik was benieuwd hoe de jongens zouden reageren, want ik heb natuurlijk uitgedeeld de afgelopen week. Op de training, maar ook via jullie. Ik vind het dan mooi dat ze dat tot zich genomen hebben en erkennen dat het ondermaats was in Scheveningen."
IJsselmeervogels kwam in de eerste helft op 1-0 door een kopbal van aanvoerder Wessel Boer. Die stand stond ruim 54 minuten op het scorebord. Daarna ging het hard. In de 70e en 71e minuut scoorde Van den Meiracker zijn eerste twee treffers. Vier minuten later maakte Mourad el Haddouti gelijk en weer vier minuten later schoot Mike van de Laar de Vogels van de penaltystip weer op voorsprong. Nadat Van den Meiracker zijn derde had gemaakt mocht Van de Laar in de slotminuut nog een keer aanleggen van elf meter. Opnieuw schoot hij raak.
Jaimy Schaap mist Hercules-uit, door blessure
Jaimy Schaap mist Hercules-uit, door blessure © Orange Pictures
De mooiste Vogels-treffer kwam van Morad el Haddouti. De aanvaller tekende na 75 minuten voor de 2-2. El Haddouti haakte gedurende het seizoen aan bij IJsselmeervogels, maar of hij volgend seizoen ook nog op de Westmaat speelt is nog onduidelijk. Hij zou ambities hebben hebben om terug te keren in het betaalde voetbal. "Ik wil zo hoog mogelijk komen maar ik heb nog niks concreets gehoord en zelf ben ik er ook nog niet uit. Maar dit is een mooie club en ik heb het hier naar mijn zin."
Morad el Haddouti: 'Nog niets concreets gehoord'
IJsselmeervogels speelt woensdag en zaterdag in de eerste ronde van de play-offs tegen het Utrechtse Hercules. Gert Jan Karsten blijft lang stil op de vraag wie de favoriet is. "Als ik zo lang moet nadenken betekent het dat het fifty-fifty is." Bij verlies degraderen de Vogels voor het eerst in de clubgeschiedenis. Woensdag ontbreekt hoogstwaarschijnlijk doelman Jaimy Schaap. Hij miste ook de wedstrijd tegen Quick Boys, vanwege een liesblessure. Daarom stond jongeling Julian Prinsen tegen Quick Boys onder de lat en zal hij ook tegen Hercules het Vogels-doel verdedigen.
Julian Prinsen: 'Zoveel druk vind ik heerlijk'

Spakenburg ziet Katwijk titel pakken

Spakenburg heeft het seizoen in de tweede beëindigd als nummer 9. De Blauwen verloren de slotwedstrijd bij Katwijk met 2-1. De thuisploeg pakte daardoor voor het tweede jaar op rij de titel.
De ruststand op De Krom was 0-0, doordat Katwijk-captain Robert Susan na 28 minuten zijn strafschop gekeerd zag worden door Alessandro Damen. Vier minuten na rust schoot Maurice de Ruiter wel raak vanaf de stip en leidde Spakenburg. Dat duurde maar zes minuten. Kay Blokland schoot na een scrimmage de 1-1 binnen. Tien minuten voor tijd schoot Ahmed el Azzouti -hij speelt volgend seizoen voor Spakenburg- de thuisploeg in veilige haven.