Schaerweijde trekt stand gelijk en houdt zicht op handhaving in hoofdklasse: 'Vertrouwen in derde duel'

© RTV Utrecht
Zeist - De hockeyers van Schaerweijde hebben in de strijd om handhaving in de hoofdklasse een belangrijke zege geboekt. Zaterdag werd thuis in Zeist met 4-2 gewonnen van Nijmegen, waardoor er het derde duel van maandag aan te pas moet komen om een winnaar te bepalen.
Schaerweijde schoot op het eigen sportpark uit de startblokken. Via Jur van der Have (die de keeper omspeelde) en Muhammad Rizwan (die hard raakschoot) stond het al binnen acht minuten 2-0. Nijmegen deed snel daarna wel weer iets terug, maar Daan Troost strafte een fout af en zette Schaerweijde zo uit het niets op 3-1.
Het belang van deze wedstrijd was duidelijk in Zeist, want eerder deze week had Schaerweijde de eerste wedstrijd in de best-of-three nog na shoot-outs verloren van Nijmegen. De 4-1 van Pepijn Leenhouts (uit een strafcorner) kwam dan ook erg gelegen. Nijmegen deed nog wel iets terug, maar - mede door goed keeperswerk van Jan de Wijkerslooth - bleef het bij 4-2.
Mats Marree: "Daar moeten we met hetzelfde lef spelen"
Daardoor komt het allemaal aan op het derde en beslissende duel van maandag in Nijmegen. Bij winst handhaaft Schaerweijde zich in de hoofdklasse, bij verlies degradeert de ploeg naar de promotieklasse.
Je neemt het vertrouwen mee, maar er moet wel gewonnen worden. Je moet ver van arrogantie wegblijven
Albert Kees Manenschijn, trainer Schaerweijde
"We speelden net een tandje scherper en hebben hun aanvallen er beter uitgehaald", blikt speler Mats Marree terug op de zege. "We hadden een hoge druk en een goed baltempo. We hadden de volledige controle, maar aan het einde werd het een beetje chaos. De rest van de wedstrijd hebben we het heel goed gedaan. Vandaag waren wij duidelijk de betere partij."
Albert Kees Manenschijn: "We hebben de kwaliteit en ik ben blij dat het eruit is gekomen"
Trainer Albert Kees Manenschijn erkent dat zijn keeper een hoofdrol speelde in de 4-2 zege. "Hij heeft zeker veel goede dingen gedaan, maar ik snap dat het lastig is om een uitblinker aan te wijzen want veel jongens speelden goed. Dat is fijn. We hebben de kwaliteit en ik ben blij dat het eruit is gekomen", aldus Manenschijn. "We moesten vandaag iets eerder de boel aanvallen, maar wel met controle en met verstand. We maakten de goals nu wel, dat is zeker het verschil met donderdag."
Er staat nog een beslissend derde duel op de planning, maandag in Nijmegen. "We moeten nog een keer van ze winnen", aldus de coach. "Je neemt het vertrouwen mee, maar er moet wel gewonnen worden. Je moet ver van arrogantie wegblijven." Marree sluit zich daar bij aan. "Daar moeten we met hetzelfde lef spelen en ook strak zijn. Dan heb ik er heel veel vertrouwen in."
© RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.