Live op Radio M: SCHC en RC Eemland kunnen geschiedenis schrijven

© Orange Pictures
Provincie Utrecht - Het zou zo maar kunnen dat de provincie Utrecht vanmiddag twee landskampioenen rijker is. In beide gevallen zou het gaan om de eerste landstitel in de clubgeschiedenis. De hockeysters van SCHC en de rugbyers van Eemland spelen vanmiddag de allesbeslissende finale. Namen & Rugnummers is er uiteraard bij.
SCHC speelde zaterdag de uitwedstrijd tegen Amsterdam met 2-2 gelijk en heeft vanmiddag aan een zege in de return in Bilthoven voldoende om landskampioen te worden. SCHC speelde drie keer eerder de finale om de landstitel. Die finales gingen allemaal verloren tegen Den Bosch, dat dit jaar voor het eerst sinds 1997 niet in de finale staat.
Eemland speelt vanmiddag op de Nationaal Rugbycentrum de finale tegen Haagsche. Ook voor de Amersfoorters geldt dat ze nog nooit landskampioen zijn geworden. Beide finales beginnen al vroeg, reden waarom er ook al sportflitsen te horen zullen zijn in het programma van Koop Geersing, tussen 13.00 en 14.00 uur.
Verder zijn we vanmiddag bij Zandvoort - ALTA in de eredivisie tennis. ALTA jaagt op een plek in de top 4 van de eredivisie, zodat de ploeg mee mag doen aan de play-offs. En we zijn bij Nijmegen - Schaerweijde, de beslissende play-offwedstrijd om een plaats in de hoofdklasse van het mannenhockey van volgend seizoen. Nijmegen won woensdag de eerste wedstrijd, het Zeister Schaerweijde trok de stand zaterdag gelijk. Bij winst handhaaft Schaerweijde zich in de hoofdklasse, bij verlies degradeert de ploeg uit Zeist en promoveert Nijmegen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.