De Utrechtse topscorerslijst: Burgering en Bouw gaan er met titel vandoor

De Utrechtse topscorerslijst van 2023
De Utrechtse topscorerslijst van 2023 © RTV Utrecht
Provincie Utrecht - De Utrechtse topscorerslijst heeft dit jaar twee winnaars opgeleverd: Byron Burgering en Yannick Bouw. De aanvallers van GVVV en Eemdijk wisten beiden 24 keer te scoren.
Burgering heeft in de laatste speelronde nog een opmars gemaakt. In het veelbesproken duel met Barendrecht mocht hij drie keer scoren. En dat deed hij ook nog eens in de laatste vijf minuten van het pikante duel. Bouw scoorde voor kampioen Eemdijk eenmaal in de 5-1 nederlaag tegen Huizen.
In totaal is er in het topamateurvoetbal door spelers uit de provincie Utrecht dit seizoen 648 keer gescoord. Er waren 172 verschillende doelpuntenmakers. 16 spelers scoorden meer dan tien keer, 75 spelers wisten één keer te scoren. Vorig seizoen kroonde Mark van der Weijden in dienst van Sportlust'46 zich met 27 treffers tot Utrechtse topscorer.

Alleen doelpunten gemaakt bij een club uit de provincie Utrecht in de reguliere competitie, van de eredivisie tot en met de vierde divisie, tellen mee in de Utrechtse topscorerslijst.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.