Timber en De Ligt met Oranje naar finale Nations League

Jurriën Timber
Jurriën Timber © Orange Pictures
Utrecht - Utrechter Jurriën Timber en Matthijs de Ligt uit Abcoude zijn geselecteerd voor de Nations League Finals met het Nederlands Elftal. De verdedigers van Ajax en Bayern München mogen zich opmaken voor de halve finale tegen Kroatië in De Kuip.
Timber en De Ligt waren al onderdeel van de voorselectie van 32 die maandag door bondscoach Ronald Koeman is teruggebracht tot een groep van 26 spelers. Daarmee gaat Oranje toewerken naar de Final Four van de Nations League, die in Rotterdam en Enschede gespeeld gaan worden.
Het Nederlands elftal komt in de halve finale van de Nations League uit tegen Kroatië. Dit duel staat woensdag 14 juni vanaf 20.45 uur in De Kuip in Rotterdam op de agenda. De andere halve finale tussen Spanje en Italië wordt een dag later in Enschede gespeeld. Ook dan is de aftrap om 20.45 uur.
De winnaars van de halve finale spelen op zondag 18 juni om 20.45 in Rotterdam de finale. Op diezelfde dag spelen de verliezers om 15.00 uur in Enschede om de derde plaats.
Matthijs de Ligt speelde tot nu toe 41 interlands, waarvan 38 als basisspeler. Hij scoorde twee keer voor Oranje. Jurriën Timber stond 13 keer in de basis bij Oranje en kwam twee keer als invaller in het veld. De Utrechter wacht nog op zijn eerste interlandgoal.

Selectie Nederlands Elftal

Nathan Aké (Manchester City), Steven Bergwijn (Ajax), Justin Bijlow (Feyenoord), Daley Blind (Bayern München), Sven Botman (Newcastle United), Memphis Depay (Atlético Madrid), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Inter), Mark Flekken (SC Freiburg), Cody Gakpo (Liverpool), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Frenkie de Jong (Barcelona), Teun Koopmeiners (Atalanta), Noa Lang (Club Brugge), Matthijs de Ligt (Bayern München), Tyrell Malacia (Manchester United), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Andries Noppert (sc Heerenveen), Tijjani Reijnders (AZ), Marten de Roon (Atalanta), Xavi Simons (PSV), Jurriën Timber (Ajax), Joey Veerman (PSV), Wout Weghorst (Manchester United), Mats Wieffer (Feyenoord) en Georginio Wijnaldum (AS Roma)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.