GVVV moet zich verantwoorden bij KNVB na veelbesproken zege op Barendrecht

© Twitter @JeroenvdVeer
Veenendaal - Voetbalbond KNVB is een officieel onderzoek gestart naar de wedstrijd in de derde divisie tussen Barendrecht en het Veenendaalse GVVV. In de slotfase gaf Barendrecht drie goals weg, waardoor het niet met 3-1 won, maar met 4-3 verloor van GVVV.
Aanvankelijk moest Barendrecht winnen om de nacompetitie te bereiken, maar door uitslagen op andere velden wist de ploeg dat het in de laatste vijf minuten toch moest verliezen van GVVV om er zelf voordeel uit te halen. Byron Burgering 'mocht' drie keer scoren namens GVVV, dat daardoor met 4-3 won en de laatste periodetitel pakte.
De periodetitel van kampioen ACV schoof daardoor door naar nummer drie Barendrecht. Bij elke andere uitslag was Barendrecht met lege handen achtergebleven. De beelden die op sociale media opdoken riepen ook vragen op, bij de concurrerende clubs en bij de KNVB.
Expres verliezen is namelijk niet toegestaan en in het verleden al eens bestraft door de voetbalbond. "De KNVB neemt de kwestie zeer serieus en is een officieel onderzoek begonnen", aldus een woordvoerder van de KNVB tegen het AD. "Het klopt dat de nacompetitie op punt van beginnen staat, maar deze zaak kan daar gevolgen voor hebben."
Barendrecht en GVVV moeten nu verklaringen afleggen over de opmerkelijke 4-3 en het scoreverloop. De tuchtcommissie van de KNVB gaat op basis daarvan bepalen of er straffen worden uitgedeeld. Het is dus onzeker of de nacompetitie-wedstrijd tussen Barendrecht en TEC, die strijden om een plek in de tweede divisie, woensdag kan doorgaan.

Statement van Barendrecht

Barendrecht kwam zondag al met een verklaring op de veelbesproken wedstrijd: "Met het oog op de competitiestructuur van de Derde Divisie heeft BVV Barendrecht gisteren gebruik gemaakt van de mogelijkheden om een (vervangende) periodetitel te bemachtigen. Dat wilden we bereiken door onze wedstrijd tegen GVVV te winnen."
"Er was ook een scenario waarbij we van hen moesten verliezen om als derde te eindigen op de ranglijst en daarmee een vervangende periodetitel te krijgen. We zouden onszelf op prestatieve gronden tekort doen als we die mogelijkheid niet zouden aangrijpen. We hebben niet verloren om onze directe tegenstander of andere tegenstanders te helpen, maar alleen uit eigen belang. We hebben begrip voor de morele bezwaren tegen het wedstrijdverloop, maar deze situatie is het gevolg van de opzet voor het vergeven van periodetitels."
(Bekijk hieronder de beelden van de laatste goal van Byron Burgering, de 4-3)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.