FC Utrecht-speler Klaiber neemt in aanloop naar Sparta-uit ijsbad: 'Daarna voelen mijn benen frisser'

Sean Klaiber
Sean Klaiber © Orange Pictures
Utrecht - Een ijsbad als medicijn. Twee dagen voor de beslissende wedstrijd tegen Sparta, in de halve finale om een plaats in Conference League, zit Sean Klaiber in ijs- en ijskoud water om de vermoeide spieren te laten herstellen. "Nul graden, en misschien wel minder."
De vrijdag staat in het teken van herstel. "De jongens die hebben gespeeld gaan wat uitlopen, uitfietsen, rekken en masseren." En het ijsbad dus. "Het brengt me sowieso tot rust en ik vind het lekker." Klaiber doet het niet de dag voor de wedstrijd. "Ik zit er dan vijf tot tien minuten in. Het water is echt koud, er liggen ijsblokjes in. Als ik eruit kom voelt het alsof mijn benen wat frisser zijn."
'Van die 27 schoten hadden er best een paar in gemogen'
Met die frisse benen gaat de rechtsback zaterdag op weg naar Rotterdam, om de 2-1 achterstand tegen Sparta goed te maken. "De bal moet in het net. Ik hoorde dat we 27 schoten hadden waarvan negen op doel. Daarvan mogen er best een paar in het net," zegt Klaiber. "De wedstrijd tegen Sparta was een van de beste onder mijn leiding", zegt trainer Michael Silberbauer. "Maar het scorebord was uiteindelijk een teleurstelling."
Nadat de vrijdag het energieniveau bij de spelers weer is opgekrikt volgt zaterdag nog een training, opnieuw achter gesloten deuren om de tegenstander niet onnodig wijzer te maken. "Je hebt gisteren gezien dat de details bepalend zijn", zegt Silberbauer. "Wij gaan op zoek naar zo veel mogelijk details die doorslaggevend kunnen zijn."
'Op zoek naar beslissende details'
In Rotterdam keert Mike van der Hoorn terug van een schorsing. Van de spelers die donderdag speelden lijkt iedereen fit. "Soms kom je er een dag later pas achter dat er iets mis is", besluit de Utrecht-trainer. "Nu moet het energieniveau weer naar honderd procent."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.