GVVV eenvoudig door naar halve finale play-offs: 'Hercules wordt lastige tegenstander'

Mart de Jong scoorde tweemaal
Mart de Jong scoorde tweemaal © Geert Lommers
Veenendaal - GVVV heeft de volgende stap gezet richting promotie naar de tweede divisie. De Veenendalers waren ook in het tweede duel tegen Groene Ster de winnaar: 4-0. Woensdag had GVVV al met 2-0 gewonnen bij de ploeg uit Heerlen.
Verslaggever René van den Berg over de winst van GVVV
Byron Burgering bracht GVVV op voorsprong tegen Groene Ster. Hij kreeg in de 29e minuut de bal van Quincy Veenhof en schoot vervolgens de 1-0 binnen.
Na rust zat GVVV direct helemaal op rozen doordat Mart de Jong in de 34e minuut de 2-0 maakte. Via Justin Spies wordt het vervolgens 3-0 en De Jong tekende met zijn tweede van de dag voor de 4-0.

Route naar tweede divisie

GVVV is nog vier duels verwijderd van een ticket naar de tweede divisie. Volgende week wordt de halve finale, eveneens twee duels, afgewerkt. De tegenstander in die wedstrijd is naar alle waarschijnlijkheid het Utrechtse Hercules. Die ploeg speelt zaterdagavond opnieuw tegen IJsselmeervogels. De Utrechters wonnen het eerste duel met 6-0.

Hercules lastige tegenstander

"Ik denk dat het een lastige wedstrijd gaat worden. Hercules is een heel goed team met jonge jongens die veel dynamiek hebben", blikte Danny de Leeuw alvast vooruit op de ontmoeting met de Utrechters.
Trainer Gery Vink heeft vertrouwen. "Ik word van de tweede helft blij en vrolijk om de resterende wedstrijden in te gaan", aldus de oefenmeester. "Met die 6-0 zege heeft Hercules wel indruk gemaakt. Ik denk dat het een hele mooie wedstrijd gaat worden."
GVVV-trainer Gery Vink: 'Dit is de mooiste periode om te voetballen'
Voor De Leeuw is de nacompetitie zijn afscheidstournee. Hij voetbalt volgend seizoen, na negen seizoen voor GVVV, voor het naar de vierde divisie gepromoveerde Scherpenzeel. "Ik ben er niet echt mee bezig. Ik vind het gewoon leuk om nog minuten te maken. Ik heb een mooie tijd hier gehad", aldus de Leeuw.
Ook al promoveert GVVV naar de tweede divisie, De Leeuw gaat vertrekken. "Tuurlijk wil je altijd zo hoog mogelijk voetballen, maar ik heb dat al zolang gedaan."
De finale van de play-offs wordt mogelijk een week verzet in verband met het onderzoek naar het duel tussen GVVV en Barendrecht. "Ik hoop dat de KNVB tot inkeer komt en 17 juni als laatste wedstrijd gaat aanhouden", zegt Vink. "Ik heb zelf ook al mijn vakantie op 18 juni geboekt."
Danny de Leeuw: 'Ook al promoveren we, ik blijf niet'

GVVV (3e divisie) – Groene Ster (3e divisie): 4-0

1-0 Byron Burgering (29')
2-0 Mart de Jong (46')
3-0 Justin Spies (63')
4-0 Mart de Jong (66')